Rekordan broj prijavljenih filmova za 63. Pulski filmski festival

Pula Film Festival objavljuje da je za 63. Pulski filmski festival prijavljeno rekordnih 105 filmova od čega 19 filmova hrvatske produkcije, 12 filmova manjinske produkcije, 47 kratkih filmova hrvatske produkcije, pet kratkih filmova manjinske produkcije te 22 studentska filma.

63pula

“Sudeći po broju prijava, ali i gledajući koji su se sve autori i s kakvim filmovima prijavili, možemo s radošću zaključiti kako je prava povlastica biti dio hrvatske kinematografije i na ovaj posredan, festivalski način. Očekuje nas dakle sjajan 63. Pulski filmski festival s brojnim kvalitetnim, vrijednim i važnim ostvarenjima prije svega hrvatskog, a potom i europskog te svjetskog filma”, izjavio je predsjednik Umjetničkog Savjeta Hrvoje Pukšec nakon završetka prijava.

Umjetnički Savjet sad očekuje pregled ispravnosti prijava i žiriranje svih filmova.

Izvor

Leave a Reply


+ 3 = 8

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum