U Istri počelo snimanje danskog filma Tri otpadnika i hrčak

Na više lokacija u Istri u ponedjeljak 11. travnja počelo je snimanje danskog filma “Tri otpadnika i hrčak” (Alle for tre), trećeg nastavka uspješne komedije koja je poharala danska kina. Film nastaje u produkciji tvrtke Fridthjof Film iz Kopenhagena, a za servisnu produkciju u Hrvatskoj zadužena je tvrtka Spiritus movens. Ova danska komedija govori o dva nespretna brata muljatora, koji na ostavinskoj raspravi nakon smrti oca saznaju da je njegovo najveće blago – oldtimer motocikl s prikolicom – pripao njihovoj sestri za koju nisu znali da postoji. Sestra živi u Italiji, pa braća kreću na put kako bi je pronašli i oteli joj vrijedno nasljedstvo.

PicMonkey Collage

Snimanje će se odvijati do 30. travnja u Oprtlju, Motovunu, Rovinju, Barbanu, Puli, Balama te u riječkoj industrijskoj zoni Kukuljanovo, a bit će angažirano i oko dvjesto statista. Režiju potpisuje Rasmus Heide, glavne uloge nose Rasmus Bjerg, Mick Øgendahl i Sonja Richter, a pojavljuju se i hrvatski glumci Zlatko Burić, Tena Tadić, Sven Jakir i Draško Zidar. Na setu rade i hrvatski filmski djelatnici poput art directora Marija Ivezića, majstorice maske Tine Jesenković, kostimografkinje Morane Cerovec, drugog asistenta redatelja Igora Miklošića, kaskaderi pod vodstvom Tonija Bobete te u sektoru produkcije Zdenka Gold, Dubravko Petrović Baja, Snježana Vukmirović, Tony Laganis i Branka Rusnov. U pred produkcijskoj fazi sudjelovala je Istarska filmska komisija – Istria Film Commission koja djeluje u okviru IKA-Istarska kulturna agencija-Agenzia culturale Istriana.

ika

 Za 18 dana snimanja u Hrvatskoj, produkcija bi trebala potrošiti oko 440.000 eura te će ostvariti pravo na 20% povrata utrošenih sredstava.

Izvor / Plakati / Fotografija

Leave a Reply


5 − 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum