Glazbeni poučak: fenomen Big Banda

Trećim koncertom iz ciklusa edukativnih koncerata Glazbeni poučak POU-a Rovinj predstavit će se fenomen Big banda. Tako će se u srijedu, 25. svibnja s početkom u 18:00 sati, u rovinjskom MMC-u održati koncert Big benda Glazbene škole Ivan Matetić-Ronjgov iz Pule. Big band dirigira i vodi Marijan Kopčić. Ulaz je slobodan.

glazbeni-poučak-450x270

BIG BAND glazbene škole Ivana Matetića – Ronjgova, Pula, kao jazz orkestar počinje s radom 2006. godine pod vodstvom Marijana Kopčića i broji 16 glazbenika. Bilježi brojne nastupe i koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu. Repertoar koji izvodi sastoji se od različitih žanrova jazz glazbe, a članovi BIG BANDA često nastupaju i u raznim manjim ansamblima. Kroz desetak godina postojanja BIG BANDA u njemu je sviralo preko 100 učenika glazbene škole.

3

Dirigent: Marijan Kopčić

Trube: Roberto Bernaca, Petra Siladić, Robin Petrović, Filip Pašić

Flauta: Tara Langedijk

Klarinet: Lara Šebelja

Saksofon: Bruno Martinović, Luka Pajković

Rog: Luka Gembec, Fabio Ipsa

Trombon: Marino Bernaca

Klavir: Josip Dobrić

4 bwKlavijature: Ema Ulemek

Bas gitara: Filip Rabar

Gitara: Moris Arzenšek

Bubnjevi: Andrija Bošnjaković

Udaraljke: Emma Kliman

 
 
 
 
 
 
 
Program Glazbenog poučka svake sezone čini niz tematskih koncerata koji se održavaju za trajanja školske godine, srijedom u poslijepodnevnim satima. Cilj mu je mladima predstaviti osobitosti različitih glazbenih žanrova i približiti im suvremenu glazbenu scenu. Temelji se na stvaralaštvu domaćih kreativnih snaga, a na koncertima predstavlja odabrane glazbene pojmove i stilove, instrumente, izvođače…

Ciklus je namijenjen učenicima redovitih osnovnih, srednjih te glazbenih škola ali i široj publici. Koncerti su didaktičko-metodički oblikovani kao nastavni sat i ponuđeni školama kao dopuna nastavi glazbenog odgoja (doživljaj glazbe uživo, razgovor s izvođačima i skladateljima, susret s različitim instrumentima, multimedijalni pristup). Izlaganja su dvojezična.

Leave a Reply


9 − 7 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum