PROGRAM OBUKE U MENADŽMENTU MUZEJSKIH ZBIRKI

Etnografski muzej Istre-Museo etnografico dell’Istria u suradnji s Fionn Zarubica Learn i Ekomuzejom Istrian de Dignan, organizira šestotjedni intenzivni trening Menadžmenta muzejskih zbirki koji će se održati u Vodnjanu u prostorima restauriranog i revitaliziranog višestoljetnog objekta u periodu od srpnja do studenog 2016. Program je financiran od strane Američke ambasade u Zagrebu.

open-market-037-2013Cilj programa je podrška inicijativama njege i zaštite predmeta iznimne kulturne vrijednosti te kulturne baštine u cijelosti kroz edukaciju i usavršavanje mladih profesionalaca, studenata, muzejskih djelatnika, konzervatora i drugih zainteresiranih za Menadžment muzejskih zbirki, promocija novih profesionalnih mogućnosti u domeni kulturnih i kreativnih industrija, inkluzija lokalnog stanovništva u projekte njege i zaštite kulturne baštine te impuls ekonomskom rastu i razvoju.

Vođen od strane Fionn Zarubica, stručnjakinje u polju menadžmenta muzejskih zbirki, program ima za cilj obučiti muzejske djelatnike iz Jugoistočne Evrope – one koji rade izravno s lokalnim zbirkama – da konstantno utječu na unaprijeđivanje stanja svojih zbirki, čineći ih tako dostupnima kako za javnost, tako i za znanstvenike i pedagoge te na taj način potpomažući napore da se zaštiti i očuva značajna kulturna baština u Hrvatskoj i potakne gospodarski razvoj.Fionn Zarubica 1 (667x1000)

Menadžment muzejskih zbirki je profesija u razvoju porijeklom iz SAD-a. Esencijalna je za unaprjeđivanje prisutnosti profesionalne umjetničke i kulturne prakse u suvremenom kontekstu. Fokus joj je na suvremenim i praktičnim pristupima zaštiti upravljanju i prezentaciji umjetnosti i kulturne baštine i na razvoju, obrazovanju i informiranju javnosti. Menadžment muzejskih zbirki može igrati važnu ulogu u zaštiti kulturnog blaga i doprinijeti revitalizaciji gospodarstva kroz značajne kulturne dosege, kako u zemlji tako i u inozemstvu.

Trening je podijeljen u tri sesije po dva tjedna (srpanj-rujan-studeni), izvodi se na engleskom jeziku te je potpuno besplatan. Polaznici su obavezi prisustvovati cijelom programu kako bi bili pozitivno ocijenjeni i dobili potvrdu o pohađanju.

Program će obuhvatiti teorijsku obuku u učionici i online satove, uključujući predavanja, audio i video prezentacije, literaturu, praktičnu obuku, rad na studijama slučaja sa naglaskom na timskom radu, interakciju i razmjenu znanja sa predavačima i kolegama iz drugih institucija kao i primjenu stečenih teorijskih i praktičnih znanja.

Program je namijenjen: Muzejskim profesionalcima, arhivistima, kolekcionarima i galeristima koji žele poboljšati svoje vještine; Privatnim kolekcionarima; Studentima muzeologije; Volonterima i docentima; Osobama zainteresiranim za ostvarivanje karijere u menadžmentu muzejskih zbirki.

PROGRAMSKE INFORMACIJE: info@fionnzarubicalearn.com

tamara@emi.hr

PRIJAVA: fionnzarubicalearn.com

Leave a Reply


8 − = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum