Unicult 2020 – Međunarodni program menadžmenta i politika u umjetnosti i kulturi

U sklopu nominacije Rijeke za EU prijestolnicu kulture 2020, od 4. do 17. srpnja 2016. u organizaciji Fakulteta humanističkih i društvenih znanosti na Sveučilištu u Rijeci održat će se Unicult2020, Međunarodni program menadžmenta i politika u umjetnosti i kulturi. Program je u skladu sa standardima Bolonjskog procesa visokog obrazovanja i europskim obrazovnim standardima kulturnog menadžmenta i kulturne politike.

unicult2020Unicult2020 ima za cilj pomoći sudionicima: izgraditi svoje znanje i vještine na kulturne politike i dijaloga; razviti kritičko razumijevanje različitih i promjenjivih odnosa između kulture i međunarodne politike; iskusiti različite mogućnosti uključivanja u sadašnja ključna pitanja politike i prakse; dobiti iskustva kojima mogu produbiti svoja znanja; internacionalizirati svoju karijeru i razviti svoje profesionalne mreže u Europi; te ostvariti pristup bogatoj bibliografiji o kulturi u vanjskim odnosima i kulturnoj diplomaciji.

Program je strukturiran na dvije razine – teorijskoj i praktičnoj (ukupno 112 sati u dva tjedna). Glavni fokus biti će na financiranju umjetnosti i kulture. Namijenjen je akademicima, istraživačima, studentima i postdiplomantima, kulturnim djelatnicima i stručnjacima, predstavnicima međunarodnih organizacija i ustanova kulture, kao i svima ostalima koje zanima ova tema. Rok za podnošenje zahtjeva za program je 20. lipnja 2016. , a više informacija potražite ovdje.

Priredila D. K.

Leave a Reply


9 − 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum