10. festival DORF – u Cresu, Puli, Ozlju i Vinkovcima

Deseti festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 održat će se tijekom ljeta na više lokacija – u Cresu, Puli, Ozlju i u Vinkovcima. Na ovogodišnjem Festivalu posjetitelje čekaju projekcije glazbenih dokumentaraca raspoređenih u tri programa – Regionalni, Međunarodni i Tajna povijest rocka, uz bogat popratni program.

Na jubilarnom festivalskom izdanju bit će prikazano 18 filmova, uz gostovanja na prijateljskim festivalima u Hrvatskoj i Sloveniji. Početak je u Ljetnom kinu na Cresu, gdje će od 7 do 9. srpnja biti osim projekcija organiziran i popratni program. Nakon toga u Puli će ekskluzivno biti prikazana četiri filma u okviru Filmsplash programa „R znači reggae“ Seasplash festivala od 21. do 24. srpnja u tvrđavi Fort Punta Christo, gdje će DORF nagradu za životno djelo primiti kultni britanski autor Don Letts. U Ozlju će se program krajem kolovoza odvijati od 12. do 13. kolovoza na Gradskom kupalištu Ozalj. Na samom kraju, u Vinkovcima je od 26. do 27. kolovoza organiziran završni program u crkvi Meraja i drugim lokacijama.

dorf2016-1

 Krajem srpnja će DORF biti filmski gost 17.Art and music festivala Sajeta u Tolminu (Slovenija), a dio programa festivala SuperUho u Primoštenu biti će od 1. do 3. kolovoza gdje će biti prikazana dva filma. U okviru OFF DORF programa biti će organizirane promocije knjiga, izložba plakata i EDIT Comics ilustracija, koncerti i filmski kviz. Plakat za jubilarno festivalsko izdanje djelo je Mirona Milića, mladog akademskog slikara, grafičara, ilustratora i street artista iz Vinkovaca.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučiti će Robert Bubalo, redatelj prošlogodišnjeg pobjednika Izgubljeno dugme, Hana Jušić, redateljica i Vedran Šuvak, redatelj i glazbenik. Već četvrtu godinu, u suradnji sa Klasik TV iz Zagreba, festival dodjeljuje nagradu u iznosu 10.000 kn za razvoj scenarija glazbenog dokumentarca. Edukativni program EDIT nastavlja se i brojnim aktivnostima na festivalu DORF 2016. Tako će i ove godine biti organizirano predstavljanje filmskih kolektiva iz Hrvatske. U okviru projekta EDIT-Comics, uz potporu Zaklade Kultura nova organizirane su besplatne filmske radionice za učenike lokalnih osnovnih škola i izložbe plakata i ilustracija Krešimira Zimonića i Dubravka Matakovića.

 10. Festival dokumentarnog rock filma – DORF 2016 i program EDIT organizira Udruga ljubitelja filma Rare iz Vinkovaca. Festival podržavaju Hrvatski audiovizualni centar, Grad Cres, Grad Ozalj, Grad Vinkovci, a program EDIT  Zaklada Kultura nova.

Izvor

Leave a Reply


3 + = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum