Prezentacija i izložba „DOCK CULTURE (DOK CRES)“ u galeriji HUIU

Prezentacija i izložba o kulturno-povijesnom značaju plutajućeg doka u gradu Cresu naziva „DOCK CULTURE (DOK CRES)“ bit ć održani u utorak 28. lipnja u 19.30 odnosno 20.30 sati u pulskoj galeriji Hrvatskog udruženja interdisciplinarnih umjetnika.

dokcres

U kontekstu industrijske kulturne baštine Dok Cres je vezan za Pulu kao mjesto nastanka. Dok F izgrađen je u Uljaniku i u službi je od 19. prosinca 1913. godine te predstavlja jedan je od rijetkih plovećih objekata iz perioda Austro-Ugarske Monarhije u funkciji nakon 103 godine službe. U Puli, gradu izgubljenih sjećanja, gostovanje ovog autorskog projekta Bojane Vuksanović, daje nam na uvid komadić slagalice, nosivosti 1.000 tona.

Projekt sadrži prijedloge za očuvanje objekta i moguća rješenja naknadnog korištenje plovećeg doka u kulturno-turističke svrhe. Dok 9 brodogradilišta Cres, jedan je od sedam ukupno plutajućih dokova u hrvatskim brodogradilištima i još je u funkciji.

Autorica projekta DOCK Culture je Bojana Vuksanović.

Izvor

Leave a Reply


+ 7 = 12

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum