U porečkom muzeju otvara se multimedijalna izložba „Izgubljeno/Nađeno“

Izložba „Izgubljeno/Nađeno (Lost and Found)“ bit će otvorena u petak, 24. lipnja u 20 sati u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine. Na izložbi će biti izloženi fotografski projekti autora Andyja Fabrykanta, Rossa T. Smitha, Cleo Wächter, Roberta Sironića i Petre Počanić te video rad Mīra Soaresa. Posjetitelji će također moći pogledati izbor multimedijalnih i video projekata odabranih u suradnji s platformom Slideluck, neprofitnom organizacijom sa sjedištem u New Yorku koja promovira organizaciju fotografskih događanja i projekcija gdje se na jednom mjestu spajaju umjetnost i hrana. Umjetnici čiji će se radovi prikazivati su: Rafael Arocha, Marco Casino, Giovanni Chianese, Danny Ghitis, Ariane Pfannschmidt, Arianna Fraccon, Sonia Hamza, Samy St Clair, Rafa Raigón, Davide Palmisano, Dalibor Talajić te dvojac Jean Marc Caimi i Valentina Piccinni.

Petra Pocanic_Ferryboat_lightboxIzložba je koncipirana kao posveta putovanju shvaćenom kao načinu kretanja kroz prostor ili kao prolaz u kojemu se možemo izgubiti, ali ujedno i pronaći. Kao polazišna točka u radovima umjetnika koji će biti predstavljeni na izložbi izabran je koncept lutanja. Lutanje u formi procesa koji dozvoljava gubljenje sebe ima cilj shvaćanja i učenja te možda na samom kraju i pronalaženja.

Izabrani umjetnici djeluju u širem spektru medija, no dominantan je onaj fotografski koji je ujedno i značajan za stvaranje odnosa sa samim pojmom vremena. A vrijeme je, uz prostor, osnovno sredstvo u procesu gubljenja. Gubljenje vremena doslovno dozvoljava stvarima da se dogode, uzeti si vrijeme za prolaz kroz prostor znači i vidjeti stvari koje inače u žurbi, ne bismo ni primijetili.

Autorica koncepta, postava i kustosica izložbe je likovna pedagoginja i fotografkinja Sabina Damiani. Izložba će biti otvorena do 18. srpnja.

Izvor

Leave a Reply


6 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum