Video projekt međunarodne grupe umjetnika “Tramontana” u Rovinju

U Galeriji sv. Toma, Zavičajnog muzeja grada Rovinja, u utorak 14. lipnja u u 20:30 sati predstaviti će se međunarodna grupa umjetnika sa svojom skupnom izložbom video instalacije naslovljene “Tramontana”.

1038_1

Video projekt međunarodne grupe umjetnika bavi se odnosima kulturnih i povijesnih veza, ekonomskim i političkim aspektima, i pitanjima o različitim kvalitetama prijateljstva. Simbolizira vezu između Srednje Europe i obale Jadranskog mora. Ova regija nosi u sebi veliko kulturno nasljeđe, kao npr. brodovlje, poljoprivreda i kulturne tradicije. One su paradigme društvenih struktura i odnosa. Male regionalne razlike ukazuju na višestruke kulturne različitosti. Svijest o kulturnom identitetu je snažan europski fenomen.

Umjetnici: Arion Asllani, Beograd (Srbija); Silvia Maria Grossmann, Zurich/Vienna (Austria); Luise Kloos, Graz (Austria) / Roanna Rahman, Delhi (India); Davide Skerlj, Trieste (Italia); Josip Zanki, Zagreb (Hrvatska).

Izložba je postavljena u Galeriji sv. Toma u sklopu tradicionalnog Rovinj Art Programa Zavičajnog muzeja Grada Rovinja i ostaje otvorena do 26.6.2016.

Leave a Reply


7 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum