63. Pula – Koncert Detoura u pulskom Circolu

Grupa Detour održala je koncert u nedjelju, 11. srpnja u Circolu, u sklopu glazbenog programa 63. Pulskog filmskog festivala. Detour je peteročlana glazbena skupina iz Zagreba koja se do 2006. godine zvala Yammat.

_DSC3536 (1200x797)Elektro-akustična pop grupa autorski i glazbeno producentski vođena od strane Nenada Borgudana od nedavno ima i novu članicu. Maja Posavec, koja je do nedavno bila glavna pjevačica grupe, odlučila se nakon deset godina suradnje, oprostiti od grupe Detour i posvetiti se kazalištu. Maja je 2012. godine već jednom otišla pa se ponovo vratila u Detour, te je u tom periodu pjevačica Detour grupe bila iskusna jazz pjevačica Ines Tričković.

Grupa Detour je zbog nadolazećeg rođendanskog koncerta u Vintage Industrial Baru za svojih deset godina postojanja, morala čim prije pronaći novog člana koji će dostojno zamijeniti Maju. Nova pjevačica grupe Detour je mlada Gina Victoria Damjanović s kojom je grupa u travnju izbacila novi singl „Zaljubila sam se“. Pjesma je već neko vrijeme prisutna u glazbenom eteru te svojim laganim notama osvaja publiku te je ujedno i najava nadolazećeg akustičnog albuma.

_DSC3558 (1200x797)Uz najnoviji singl, bend na svojim koncertima izvodi i stare hitove poput „Ljeto počinje“, „Mjesec“, „Gledano sa strane“, „Plešem sama“ i „Prijatelj“. Mlada pjevačica pozivala je mnogobrojnu publiku u Circolu da se približe, zaplešu i opuste se, te je grupa polako, ali sigurno ubrzo zagrijala publiku. Glazbeni program Pulskog filmskog festivala predstavlja ujedno i After Party za glumce, posjetitelje festivala te dobar provod za slučajne gradske prolaznike jer je ulaz besplatan. Prvu večer glazbenog programa Pulskog filmskog festivala obogatio je DJ Innaca, dok će Nakon grupe Detour sljedećih dana u Circolu nastupati Matišić kvartet, Nola, Rundek Cargo Trio, Dj Ivo Zuban, Drvored i Dj Mario Kovač.

Tekst i fotografije Luana RACAN

Leave a Reply


3 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum