Dodjelom nagrada završio 63. Pulski filmski festival

Još jedan Pulski  filmski festival  završio je u subotu 16. srpnja, svečanom dodjelom nagrada u pulskoj Areni  pred mnogobrojnom publikom.

_DSC4010 (1200x797)Zlatna arena za scenarij dodijeljena je Mati Matišiću i Zrinku Ogresti za film „S one strane“, a Zlatnu arenu za režiju i veliku Zlatnu arenu za najbolji film dodijeljena je Zrinku Ogresti za isti film. Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena je Goranu Navojcu za ulogu Ljube u filmu „Sve najbolje“ dok je Zlatna arena za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljena Lazaru Ristovskom za ulogu Žarka u filmu „S one strane“. Zlatna arena za najbolju sporednu žensku ulogu dodijeljena je Teni Nemet Bankov za ulogu Nike u filmu „Trampolin“ redateljice Katarine Zrinke Matijević, a Zlatnu arenu za najbolju glavnu žensku ulogu dobila je Ksenija Marinković za ulogu Vesne u filmu „S one strane“.

Zlatna arena za oblikovanje zvuka dodijeljena je Martinu Semenčiću i Ivanu Zeliću za film „S one strane“. Zlatna arena za masku dodijeljena je Slavici Šnur za film „Narodni heroj Ljiljan Vidić“  redatelja Ivana-Gorana Viteza. Zlatna arena za vizualne efekte dodijeljena je Saši Budimiru, Ratimiru Rakuljiću i Ladu Skorinu za film „Sve najbolje“. Zlatna arena za kostimografiju dodijeljena je Ivani Zozoli Vargović za film „Sve najbolje“ dok je Zlatna arena za scenografiju dodijeljena Željki Burić za isti film. Zlatna arena za glazbu dodijeljena je Rundek Cargo Triu za glazbu u filmu „Generacija ’68“ redatelja Nenada Puhovskog. Zlatna arena za montažu dodijeljena je Tomislavu Pavlicu za film „S one strane“. Zlatna arena za kameru dodijeljena je Tamari Cesarec za film „Narodni heroj Ljiljan Vidić“.

_DSC4079 (1200x797)Nagrada „Oktavijan“ dodijeljena je filmu „S one strane“ redatelja Zrinka Ogreste. Publika je, glasovanjem za Hrvatski program prikazan u Areni, dodijelila nagradu Zlatna vrata Pule filmu „Lazar“ redatelja Svetozara Ristovskog s prosječnom ocjenom 4,89. Zlatna Arena za najbolji film u programu Manjinska hrvatska koprodukcija dodijeljena je filmu „Dobra žena“ redateljice Mirjane Karanović, Zlatna arena za režiju u istom programu dodijeljena je filmu „Vrapci“ redatelja Rúnara Rúnarssona, te Zlatna arena za glumačko ostvarenje, također u istom programu, dodijeljena je Vedranu Živoliću za ulogu Lazara u filmu „Lazar“. Nagrada „Breza“ za najboljeg debitanta dodijeljena je Renati Pokupić za ulogu Brankice u filmu „Sve najbolje“ redateljice Snježane Tribuson.

Nagrada ocjenjivačkog suda međunarodnog programa odnosno Zlatna arena za najbolji dugometražni film dodijeljena je također  filmu „Nezakonito“. Međunarodni žiri dodijelio je posebno priznanje filmu „Tramontana“, redatelja Vatchea  Boulghourjiana.

_DSC3824 (1200x797)Nagradu odnosno diplomu za najbolji dugometražni film osvojio je na temelju glasova publike „Mali gangster“, redatelja Arnea Toonena. Nagradu odnosno diplomu ocjenjivačkog suda studentskog programa osvojio je film „Ljubav“ redateljice Boye Harizanove. Nagradu odnosno diplomu za najbolji kratki film u sklopu hrvatskog programa osvojio je film „Cvijeće“ redateljice Judite Gamulin. Nagrada odnosno diploma za najbolji film ocjenjivačkog suda programa susjedi i prijatelji dodijeljena je filmu „Nezakonito“ redatelja Adriana Sitarua. Posebno priznanje ocjenjivačkog suda u istom programu dobio je film „Houston, imamo problem!“ redatelja Žige Virca.

Nakon podjele nagrada, slijedilo je prikazivanje filmova“ Ledeno doba: Veliki udar“ i „Istjerivači duhova 3“ te je tradicionalno kino hitovima završio ovogodišnji Pulski filmski festival.

Tekst i fotografije Luana RACAN

Leave a Reply


1 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum