Hrvatski bubnjarski kamp 2016.: najavljeno gostovanje Stevea Gadda

Deseto „slavljeničko“ izdanje Hrvatskog bubnjarskog kampa, međunarodnog ljetnog seminara bubnjara i udaraljkaša „Croatia Drum Camp“ održat će se od 1. do 10. kolovoza u Grožnjanu, a u sklopu ove manifestacije kao predavač će gostovati iznimno cijenjeni bubnjar Steve Gadd.

header_2016

Omiljeni bubnjar Erica Claptona s kojim je snimio 11 albuma (a snimio je i sedam sa Chickom Coreaom, sedam sa Paulom Simonom, osam sa Georgeom Bensonom, osam s Al Di Meolom, četiri s Al Jarreauom, dva s Paulom McCartneyem te po jedan sa Jamesom Brownom („Black Caesar“), Patti Austin („End of a rainbow“), B.B. Kingom („Riding with the King“) i Charlesom Mingusom („Me, Myself An Eye“) – pohoditi će ovog ljeta Hrvatsku po prvi puta, a njegova destinacija nije niti Zagreb ni Split ni Rijeka, već sićušno mjestašce na sjeveru Istre – Grožnjan.

Radi se o deset dana intenzivnih radionica, seminara, koncerata i masterclassova posvećenih izučavanju umjetnosti sviranja bubnjeva te promoviranju bubnjara kao glazbenih umjetnika. Osim Stevea Gadda, općeprihvaćenog kao najvećeg i najcjenjenijeg živućeg bubnjara svijeta te laureata Počasnog doktorata na američkom Berkleeju, ovogodišnjem zvjezdanom timu pridružit će se mnogi Grammyjevci i vrhunski stručnjaci bubnjarske struke kao što su Horacio „El Negro“ Hernandez sa Kube (laureate devet nagrada Grammy za album „Supernatural“ Carlosa Santane te također nositelj počasne titule Doktora glazbe s američkog Sveučilišta Berklee ); legendarni profesor jazz bubnjeva sa Manhattana John Riley (učitelj mnogih poznatih bubnjara kao što su Ari Hoenig, Mark Giuliana, Bill Stewart, Marcus Baylor); Britanac Pete Lockett „Najbolji World-perkusionist“ (2013, 2014, 2015) i “Udaraljkaš godine” po izboru američkog časopisa DRUM; najveća bubnjarska nada Njemačke Claus Hessler te naš Petar Ćurić, osnivač i umjetnički voditelj te spiritus movens ovakvih i sličnih glazbeno-edukativnih događanja u našoj zemlji.

“Možemo kazati da je 10. Hrvatski bubnjarski kamp popunjen još od prije dva mjeseca. Naši polaznici su bubnjari i udaraljkaši svih godišta i tehničkih razina, a dolaze nam iz 30 država svijeta, ponajviše iz zemalja Europske unije, ali i preko-oceanskih zemalja (Australija, SAD, Novi Zeland pa čak i Indija)”, veli Ćurić i nastavlja “za mene je dolazak Gadda u Hrvatsku ostvarenje dječačkog sna. Nakon njega nema većeg što je ujedno i razlog zašto ćemo sljedeće godine pauzirati. Jer, nakon Gadda nema više ‘gore’ nego samo „dolje“…”

Više informacija o Hrvatskom bubnjarskom kampu te koncertima koji su otvoreni za javnost možete potražiti na web-adresi www.croatiadrumcamp.com ili na Facebooku. Organizatori bubnjarskog kampa su MKC HGM-a i Petar Ćurić agencija.

Izvor

Leave a Reply


7 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum