Koncert Zagrebačkih solista I Nikole Fabijanića u Umagu

Koncert Zagrebačkih solista i saksofoniste Nikole Fabijanića u sklopu programa Umago Classica 2016., bit će održan u četvrtak 21. srpnja s početkom u 21 sat u umaškoj Župnoj crkvi.

unnamed (1200x565)

U sklopu Radio Zagreba 1953. godine osnovan je ansambl Zagrebačkih solista pod umjetničkim vodstvom glasovitog violončelista Antonija Janigra. Tijekom više od šest desetljeća pod umjetničkom palicom jednako znamenitih koncert – majstora Zagrebački solisti održavaju kvalitetu muziciranja na zavidnoj razini te se redovito prezentiraju na brojnim prestižnim svjetskim koncertnim pozornicama. Ono što sve članove ujedinjuje preko 60 godina je vrhunska razina i discipliniranost u vještini te nepresušan entuzijazam i ljubav prema glazbi, a napose komornom muziciranju.

Iza sebe imaju preko sedamdeset albuma, a održali su preko 3500 koncerata na svim kontinentima, u najvećim svjetskim centrima i najslavnijim koncertnim dvoranama. Gostovali su i na najpoznatijim glazbenim festivalima poput onih u Salzburgu, Pragu, Edinburghu, Berlinu, Bergenu, Barceloni, Istanbulu, Pradesu Ossiachu, Dubrovniku… Zagrebačkim solistima dodijeljene su mnoge visoke nagrade i priznanja.

Saksofonist Nikola Fabijanić svoje umjetničko djelovanje vrlo uspješno ostvaruje kao solist, komorni i orkestralni glazbenik te kao pedagog. Zaposlen u G. Š. Pavla Markovca, a stalni je solo saksofonist u orkestrima Zagrebačke filharmonije, Simfonijskog orkestra HRT-a i orkestra HNK-a. Veliki broj uspješnih nastupa ostvaruje s Papandopulo kvartetom, te u duu s Lindom Mravunac Fabijanić.

Nikola Fabijanić diplomirao je i magistrirao saksofon na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi prof. Dragana Sremca.

Leave a Reply


6 + = 15

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum