Motovun Film Festival otvara “Tangerine”, a zatvaraju “Potpuni neznanci”

Prvu večer 19. Motovun Film Festivala, 26. srpnja, obilježiti će humoristična drama Seana Bakera “Tangerine”. Opaka indie priča o osvetničkom pohodu ljubomorne seksualne radnice u potpunosti je snimljena mobitelom, stvarčicom koja je glavni pokretač nevolja u posljednjem festivalskom filmu, komediji “Potpuni neznanci”. U njemu grupica prijatelja na urnebesno neugodan način otkriva da se baš i ne poznaju najbolje, a prikazuje se 30. srpnja, na zatvaranju festivala.

TangerineOtvorenje Motovun Film Festivala svake je godine do posljednjeg trenutka dobro čuvana tajna. Prošle je godine publika cijeli trg osvijetlila prskalicama, pretprošle su se radili “selfiji”, a godinu prije, gosti su ponosno u zrak dizali motovunske putovnice.

Humoristična drama “Tangerine” (USA, 2015., 87′) u režiji Seana Bakera predvodi generaciju filmova snimljenih novim tehnologijama, istaknuvši se kao najbolji (i najljepši) film u potpunosti snimljen mobitelom. Tri iPhonea 5s opremljeni anamorfnim lećama korišteni su za snimanje ove priče o transrodnoj seksualnoj radnici koja na Badnjak, po izlasku iz zatvora, prljavim cestama Hollywooda kreće na ljubavno-osvetnički pohod. Vođena bijesom i ljubomorom, Sin-Dee prolazi cijeli grad, upadajući iz jedne kaotične situacije u drugu, kako bi pronašla svog dečka i svodnika Chestera te ženu s kojom ju je varao. Pulsirajuća energija “Tangerinea” skriva nježnu empatiju, koja izvire baš u trenucima najglasnijeg smijeha. Ovaj višestruko nagrađivani film svoju je premijeru doživio prošle godine na festivalu Sundance.

stranciTalijanska humoristična drama “Potpuni neznanci” (Italija, 2016., 97′) poznatog redatelja Paola Genovesea nagrađena za najbolji scenarij na filmskom festivalu Tribeca, zatvoriti će 30. srpnja ovogodišnji program Motovun Film Festivala. Stvarčica koju svi s lakoćom nosimo u džepu, neophodni komad elektronike koji čuva sočne razgovore, poruke i slike, bit će glavni krivac za nevolje protagonista “Potpunih neznanaca”. U filmu grupica prijatelja okupljena na zajedničkoj večeri odluči igrati naizgled bezazlenu igru: svi stavljaju mobitele na stol i na glas čitaju poruke koje im dolaze tijekom druženja. Ni ne sluteći koliko se zapravo ne poznaju, ugodno okupljanje se pretvara u urnebesnu kolektivnu svađu.

Izvor

Leave a Reply


8 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum