Projekcija filma „The artist is present“ Marine Abramović u Lapidariumu

U sklopu projekta “Film pod muzejskim zvijezdama”, u srijedu, 13. srpnja s početkom u 21 sat u parku Muzeja Lapidarium bit će održana projekcija filma „The artist is present“ slavne umjetnice Marine Abramović. U slučaju kiše, projekcija filma održati će se u prostorima muzeja. Film se prikazuje na engleskom jeziku.

Marina AbramovićMarina Abramović konceptualna je umjetnica i umjetnica performansa svjetske reputacije. Studirala je na Akademiji likovnih umjetnosti u Beogradu, a poslijediplomski studij završila je na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Abramović je umjetnica koja bolom, pokretom, mimikom i gestom oponaša jezik tijela igrača, akrobata, tibetanskih monaha i šamana. Njezin najpoznatiji performans je “The Artist Is Present” iz 2010. godine, kada je Marina puna tri mjeseca, sedam sati dnevno provela sjedeći u muzeju dok su joj nasuprot stola sjedali potpuni stranci koji su došli vidjeti samo umjetničko djelo.

Leave a Reply


− 2 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum