Special project: “Oh my God, I forgot about Alice“ Dragane Sapanjoš u Novigradu

draga1U ponedjeljak, 25. srpnja, s početkom u 20:00 sati u Muzeju – Museo Lapidarium upriličit će se Special project: “Oh my God, I forgot about Alice”, umjetnice Dragane Sapanjoš.

U sklopu projekta “À la carte”, posjetitelje očekuje “Special project” Dragane Sapanjoš pod nazivom “Oh my God, I forgot about Alice!”. Po prvi put u Hrvatskoj, autorica će predstaviti seriju skulptura “Bukkake” koju je realizirala pobjedom “Moroso Award for Contemporary Art” (izložba u New Yorku, 2013.). Serija „Bukkake“ nastaje kao refleksija na ljudsko samoslavlje i njegovo mjesto u vremenu. U specijalnom projektu „Oh my God, I forgot about Alice!“, nadovezuje se upravo na vrijeme iz mjesta u kojem je vrijeme stalo. Zamrznuvši trenutak čajanke, Dragana nas vodi u njezinu Zemlju čudesa. Groteskna dimenzija ukrašena izvanrednim kičem (uzevši u obzir Draganinu estetiku), biti će kulisa ovom specijalnom događaju kojeg i sama umjetnica ne naziva izložbom. U projektu „Oh my God, I forgot about Alice“, biti će prisutni likovi iz Alise u zemlji čudesa s kojima će posjetitelji moći porazgovarati i popiti šalicu čaja.

Leave a Reply


5 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum