Svečano otvoren 63. Pulski filmski festival

_DSC3436 (1200x797)Vatrometom i projekcijom prvog hrvatskog filma u konkurenciji sinoć je otvoren 63. Pulski filmski festival u Areni. Kao i svake godine, otvorenje su popratili mnogobrojni  građani te turisti koji su na ljetovanju u Puli. Hrvatsku himnu „Lijepa naša“ te istarsku himnu  „Krasna zemljo“ otpjevao je Jacques Houdek svojim čuvenim glasom i time zadivio posjetitelje festivala.

Ceremoniju je vodila Barbara Kolar, a scenu su koreografski  obogatile plesačice. Nazočnima u Areni  obratili su se prigodnim govorima direktorica Pula Film Festivala Gordana Restović i predsjednik Umjetničkog savjeta Hrvoje Pukšec.

_DSC3350 (1200x797)Prije samog otvorenja festivala, Mike Downey – član Umjetničkog savjeta, uručio je Zlatnu Arenu za životno djelo Marti Meszaros. Simpatičnoj Marti Meszaros pripala je čast da službeno otvori ovogodišnji festival i tada je krenuo tradicionalni vatromet kao najatraktivniji dio ceremonije.

Nakon vatrometa, prikazan je film „Sve najbolje“ kojeg je prije početka najavila sama scenaristica i redateljica filma Snježana Tribuson. Film je osvojio publiku humorom i božićnim ugođajem, a nakon završetka filma, glumci su upalili prskalice te su popraćeni velikim ovacijama.

Tekst i fotografije Luana RACAN

Leave a Reply


3 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum