Gradionica – VRTNI ĐIR: Makedonsko-istarska elegija

Slikarsko i glazbeno druženje u sklopu programa Gradionica – Vrtni đir bit će održano u petak 2. rujna s početkom u 17 sati u pulskoj Gradskoj radionici na adresi Ljudevita Posavskog 10.  Slikari iz Gradske radionice dovršavat će rad na narativnoj likovnoj kompoziciji “Istarska elegija” velikog formata (4.7 x 1.8m) i pritom pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže u vrtnom ateljeu kako bi zajednički radili na slici. Pozvani su svi, bez obzira na slikarsko predznanje, da dođu i slobodno sudjeluju u svojevrsnom “participativnom” slikarstvu jer umjetnost, pored ostalog, predstavlja ljubav u suradnji i djelovanju.

Banner_GR_2.09.16Nakon toga, oko 20 sati, slikarska scena nadopunjava se glazbenom, a slika ostaje kao scenografija ispred koje nastupa makedonski kvartet Tawusê Melek kao posebni gosti Gradske radionice. Članovi ovog kvarteta su: Blagojče Stojčevski (klarinet) Dragan Teodosiev (bubnjevi) Blagoja Gligorovski (gitara) Andrej Karadžoski (bas). Iako se može svrstati u opću kategoriju world music, ovaj kvartet propituje granice žanra i predstavlja jedinstveno glazbeno putovanje u kome se ambijent, priče, iskustva i emocije isprepliću u širokom spektru pojavnosti. Ukratko, zvuk ove grupe karakteristično odražava trenutno okruženje i inspiraciju te se po tome savršeno uklapa u koncept djelovanja Gradske radionice.

Ulaz na cjelokupan program je slobodan. Programe Gradske radionice podržava Zaklada Kultura Nova.

Leave a Reply


+ 3 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum