HBO Adria predstavila First Draft natječaj

rok: 15.11.2016

First Draft natječaj predstavljen je u sklopu programa CineLink Drama na Sarajevo Film Festivalu, a HBO ovim putem poziva autore da prijave svoje originalne scenarije smještene na području Adria regije koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora. HBO Adria First Draft natječaj otvoren je za prijave do 15. studenog 2016.

hboHBO Europe producira serije u Češkoj, Rumunjskoj, Poljskoj i Mađarskoj još od 2010. godine. Nagrađivana miniserija „Gorući grm“ (Burning Bush) kao i vrhunske dramske serije poput „Lagodan život“ („Aranyélet“), „Mamon“, „Pakt“, „Shall We Kiss“, „Čopor“ („Wataha“) i druge osvojile su kritičare i gledatelje u zemljama iz kojih potječu, ali i pobudile interes na međunarodnoj sceni.

Sada planiraju napraviti korak dalje te razviti i producirati novu dramsku seriju u Adria regiji, koju čine Hrvatska, Srbija, Slovenija, Makedonija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora.

„Kao i kod matične tvrtke, naglasak poslovne strategije HBO Europe počiva na razvoju i produkciji vrhunskih TV serija. Naš izričit cilj je suradnja s lokalnim talentima, kako bi uspješno razvili serije namijenjene prvenstveno domaćim gledateljima, temeljene na originalnim lokalnim idejama. To je ujedno i glavni cilj First Draft natječaja, kojim tražimo najbolje scenarije iz Adria regije“, rekao je Steve Matthews, izvršni producent dramskog razvoja HBO Europe.

„Naša regija je mjesto nevjerojatnih događaja kojima svjedoči povijest, ali i naša sadašnjost. Sigurni smo da mnoge izvanredne priče čekaju da budu ispričane, a isto tako da mnogi talenti žele podijeliti i razviti svoje ideje i vizije. Stoga vas pozivamo da nam ispričate svoje priče kroz First Draft natječaj“, dodao je Marin Kariž direktor HBO Adrie.

HBO Adria First Draft natječaj otvoren je za prijave do 15. studenog 2016., a svi detalji i pravila dostupni su na ovoj poveznici.

Izvor

Leave a Reply


+ 6 = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum