Horkestar u zadruzi Praksa

Nastup beogradskog samoorganiziranog zbora Horkestar bit će održan u subotu, 27. kolovoza u 20 sati u zadruzi Praksa. Nakon nastupa slijedi zakuska, druženje i pjevanje sa članovima zbora. Događaj samofinancira zadruga Praksa u suradnji sa članovima zbora Horkestar i članovima zbora Praksa.

Horkestar, samoorganizirani zbor i orkestar iz Beograda, oformljen je jeseni 2000. godine kao projekt umjetničke grupe Škart. U početku nazvan Horkeškart, kao asocijacija na grupu koja ga je stvorila, kasnije postaje Horkestar i nastavlja svoj život i glazbeni put.

horkOvaj sastav se lako prilagođava novim situacijama, pritom ne mijenjajući svoje originalne stavove i koncept. Horkestar je zadržao dio repertoara Horkeškarta, koji se sastoji od revolucionarnih i radničkih pjesama, pjesama komponiranih na stihove pjesnika (Vasko Popa, Stanislav Vinaver, Duško Radović), obrada pjesama new-wave bendova (Šarlo Akrobata, Paraf, Dobri Isak, La Strada), pridodao pjesme komponirane na tekstove mislilaca (Dr. Protić, Milena Marković, Ivan Glišić) kao i autorske pjesme članova zbora. Nastupa i u koncertnim prostorima i na mjestima gdje nije uobičajeno da pjeva zbor– ulicama, trgovima, pijacama, domovima za nezbrinutu djecu, gradskom prijevozu, parkovima.

Horkestar je inicijator međunarodnog Festivala samoorganiziranih zborova “Svi u glas”. Često organizira i podržava humanitarne akcije i građanske inicijative. Ne pripada nikakvoj političkoj ili ideološkoj struji. Članove Horkestra (koji većinom nisu muzički obrazovani) spaja ogromna ljubav prema glazbi i širenju ideje da zbor mogu činiti sluhisti, ali i oni koji to nisu, kao i da zbor može biti nosilac različitih pozitivnih promjena u društvu.

Izvor

Leave a Reply


7 + = 16

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2020 | Impressum