„Leron“ – 16. Međunarodni festival folklora – Vodnjan

Ovogodišnje, 16. izdanje Međunarodnog folklornog festivala „Leron“ bit će održano 19. i 20. kolovoza u Vodnjanu. Svoje će vještine i tradiciju tada pokazati sveukupno deset folklornih skupina iz Makedonije, Italije, Austrije i Hrvatske (iz Vodnjana, Galižane, Peroja, Dajle, Gorjanca i folklorna skupina češke manjine iz Daruvara ).

leron 2016 web-page-001 (1200x848)Festival započinje u petak 19. kolovoza u 20 sati, tradicionalnom povorkom svih folklornih grupa, koja se proteže od Trgovačke ulice do Narodnog trga, gdje slijedi i službeno, svečano otvorenje manifestacije.

Festival, koji je postao tradicionalna manifestacija Vodnjanskog ljeta, ove godine donosi novine, radionice i nagrade stručnog žirija. Radionice će se, naime, održati u subotu 20. kolovoza od 19.30 do 20.30 sati na osam vodnjanskih lokacija smještenih u starogradskoj jezgri, a namijenjene su slučajnim i namjernim prolaznicima, kao i lokalnom stanovništvu.

Nagrade stručnog žirija bit će dodijeljene za originalnost i njegovanje tradicijskih nošnji, narodne instrumente i muzičku izvedbu, te koreografiju i tradicionalni ples.

Organizator ovogodišnjeg festivala su Zajednica Talijana Vodnjan i Talijanska Unija u suradnji sa Narodnim Sveučilištu iz Trsta, uz financijsku pomoć Upravnog odjela za kulturu Istarske županije te Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske, te pod pokroviteljstvom Grada Vodnjana.

Izvor

Leave a Reply


1 + 3 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum