KLIKER RADIONICA KREATIVNI PLES u Svetvinčentu

KLIKER radionica Kreativni ples pedagoginje Ilijane Lončar bit će održana u nedjelju 25. Rujna od 10 do 13 sati u Mediteranskom plesnom centru u Svetvinčentu.

KLIKER Radionica Kreativni ples radionica je za mlade plesače, plesne amatere i profesionalce, a prijave se zaprimaju do 20. rujna. Kontakt za prijave: 098 193 92 87 (Goranka). Radionica je besplatna za sve polaznike.

kreaPrimjena programskih sadržaja kreativnog plesa ili plesnog odgoja temelji se na učenju Rudolfa Labana koji je metodički razradila Ana Maletić s ciljem odgojnog djelovanja na cjelokupni razvoj, uravnoteženost i osobnost djeteta. Odabrani programski sadržaji proizlaze iz osnovnih Labanovih tema kreativno – odgojnog plesa kojima se potiče: kinestetički senzibilitet, motorika tijela, stvaralački pristup pokretu i tijelu, smisao za estetiku, koncentracija, opservacija, pamćenje, samodisciplina, tolerancija, suradnja pokretom, spoj glazbe i plesa.

Osvijestit ćemo metodički postupak rada na sekvencama i koreografiji: improvizacija; dramatizacija; oblikovanje kraćih plesnih skica (sekvenci); koreografsko oblikovanje u cjelinu; uvježbavanje.

Kroz poticanje veće kreativne slobode kretanja radit ćemo i na oslobađanju straha od improvizacije i smišljanju novih individualnih načina kretanja. Improvizacijski dio radionice počinjemo sa laganim “opuštanjem” u kreativnom smislu , preispitujući da li uopće postoji “dobro” i “ loše” u individualnoj kreaciji, a završit ćemo sa osvještavanjem grupne instant kompozicije. Radionica je zamišljena kao prostor istraživanja vlastitih mogućnosti tijela s aspekta emocionalne slobode koristeći strukturiranu improvizaciju.

Ilijana Lončar rođena je 1973. godine u Osijeku. Samostalna je umjetnica i od 1997.godine članica Hrvatske zajednice samostalnih umjetnika Hrvatske kao profesionalna plesačica suvremenog plesa. Usavršavala se u Alvin Ailey Dance School – New York (USA), Vlaamse Dance Academy-Brugge (Belgija), Arena Dance Theater –Amsterdam (Nizozemska) te na aerobik konvenciji u Essenu (Njemačka), te nizu hrvatskih plesnih seminara. 2000.godine osnovala Plesnu radionicu Ilijane Lončar u Požegi koja okuplja više od stotinu i pedeset plesača predškolske, školske i srednjoškolske dobi. Surađuje s Gradskim kazalištem Požega kao glumica, plesačica i koreografkinja u predstavama: «Petar Pan», «Čarobnjak iz Oza», «Plava boja snijega ili show kod dvorske lude», «Pinokio», «Pipi Duga Čarapa», «U svijetu bajki»,i «Mačak u čizmama», « Poklon djevojčice sa žigicama»,»Otmica» , «Sretni princ» i „Razigrajmo Melitu“. Kao koreografkinja surađivala je i s drugim hrvatskim kazalištima na različitim projektima: Dobitnica je nagrada Zlatna Žar ptica za scenski pokret predstave «Čarobnjak iz Oza» Gradskog kazališta Požega na «Naj, naj, naj – festivalu» 2001. godine u Zagrebu, Zlatna Žar ptica za scenski pokret i koreografiju predstave «Plava boja snijega ili show kod dvorske lude» Gradskog kazališta Požega na «Naj, naj, naj – festivalu» 2002 god. u Zagrebu. Inicijatorica je i organizatorica dvaju jedinstvenih projekata u gradu Požegi i županiji: projekt obilježavanja Međunarodnog dana plesa, te Požeškog plesokaza koji okuplja više od 400 plesača amatera iz 21 hrvatskog grada i iz inozemstva. Voditeljica je radionica Kreativnog plesa za plesače, voditelje plesnih grupa, odgajateljice i nastavnike.

Izvor

Leave a Reply


6 + 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum