Korado Korlević: „Posljednje stoljeće Homo sapiensa“

Astronom i edukator Korado Korlević održati će predavanje pod nazivom „Posljednje stoljeće Homo sapiensa“, u srijedu 28. rujna u 18 sati na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković” (dvorana Pula). Organizatori predavanja su Društvo bibliotekara Istre i Fakultet ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, a predavanje je organizirano u sklopu projekta Zelena knjižnica.

homo„Mooreov zakon je jedna od premisa novog izlaganja Korada Korlevića. Prema njegovom viđenju, on se ne odnosi samo na broj tranzistora na čipu, već je u raznim varijantama primjenjiv i na evoluciju memorijskog prostora, brzinu procesiranja, kapacitet akumulatora, kompleksnost grafike i softvera, sposobnosti robota, upravljanje evolucijom preko genetskih manipulacija. U prošlih nekoliko godina svjedočili smo brzom slijedu „kaosnih ključanica“, i mnoge projekcije budućnosti, kakve su opisivali pisci znanstvene fantastike,više nisu moguće.

U preostalom, N-dimenzionalnom prikazu mogućih budućnosti, sada se već vidi nekoliko važnih „grana“. Pogledamo li oko sebe, vidimo ključne tehnologije koje će obilježiti 21. stoljeće, i pitamo se jesmo li mi kao pojedinci i zajednica spremni za taj izazov? Imamo li znanja, strasti, nove alate i motivaciju za kormilariti u tom nadolazećem svijetu?“, navodi se u opisu predavanja

Izvor

Leave a Reply


9 − 6 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum