Nagrada Europa Nostra

rok: 01.10.2016

Ovogodišnji, 5. po redu, natječaj za nagrade EU u području baštine, Europa Nostra 2017. otvoren je do 1. listopada. Ova je nagrada najveće europsko priznanje za očuvanje baštine, a za iznimna postignuća dodjeljuje se arhitektima, stručnjacima u području baštine, obrtnicima, nastavnicima, volonterima ili čak školama.

europa-nostraNagrada prepoznaje najbolje projekte obnove, najimpresivnija istraživanja, najveću posvećenost baštini od strane profesionalaca i dobrovoljaca, te najbolje programe podizanja svijesti, obuke i obrazovanja o baštini. Lani je tako, u kategoriji obrazovanja, nagrađen i karlovački edukativni program Zvijezda u školi. U 2017. biti će dodijeljeno 30 nagrada, od kojih će sedam projekata dobiti Grand Prix i po 10.000 eura svaki, a jednom, izabranom putem online ankete Europa Nostra, biti će dodijeljena Nagrada publike. Svi pobjednici će biti pozvani na svečanu dodjelu nagrada koja će se održati u lipnju 2017. u finskom gradu Turku.

Za detalje poziva i obrasce za prijave u različitim kategorijama, pogledajte web stranicu Europa Nostra

Inače, Europa Nostra je organizacija osnovana 1963. Od strane nekoliko nevladinih organizacija koje su se bavile baštinom, a u međuvremenu je izrasla u moćnu mrežu koja danas okuplja oko 250 nevladinih organizacija, 150 pridruženih organizacija i 1.500 pojedinačnih članova iz više od 50 zemalja, u potpunosti predanih očuvanju europske kulturne baštine i krajolika. Svoje nagrade Europa Nostra dodjeljuje u suradnji s programom EU Komisije, Kreativna Europa.

Priredila D. K.

Leave a Reply


2 + 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum