POZIV MLADIM PODUZETNICIMA U KULTURI

Ecapital Kultura, Jadranska Start Up škola, poziva mlade iz zemalja Jadransko-jonske makroregije (Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Grčke, Italije, Crne Gore, Srbije, Slovenije), motivirane za pokretanje poslova usmjerenih na jačanje kulturne baštine svog kraja.

ecapitalKulturna baština Jadranske makroregije nudi mogućnost razvoja inovativnih start-upova koji mogu privući kulturni turizam posebnih interesa i ekonomske vrijednosti. Glavna svrha projekta je ekonomski razvoj kulturnog turizma na tom području, kroz kreativnost i talent mladih budućih poduzetnika. Prvo izdanje ovog poziva, provedeno u 2015., bilo je uspješno i međunarodno prihvaćeno. Bilo je uključeno 25 mladih sudionika iz makroregije koji su razvili svoje ideje kroz provedbu svojih poslovnih planova.

Drugo izdanje projekta promiče i financira Fondazione Marche, Gospodarska komora talijanskog grada Ancone, njihova Universita Politecnica delle Marche, Grad Ancona i institut Istao. Mladi budući poduzetnici iz različitih zemalja makroregije imati će priliku pohađati školi i u Anconi će dva mjeseca biti besplatno ugošćeni, zahvaljujući stipendijama koje nudi promotori.

Poziv je otvoren od 15. srpnja do 15. rujna 2016. godine, a škola na Mole Vanvitelliana (Ancona, Italija) počet će 17. listopada, a završiti 16. prosinca 2016.. Za daljnje informacije posjetite web stranicu projekta.

Priredila D. K.

Leave a Reply


5 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum