USUSRET TREĆIM DANIMA MIRKA KOVAČA U ROVINJU

Književna manifestacija Dani Mirka Kovača ove se godine održava po treći put, u Rovinju, od 6. do 9. listopada.

dani-kovacaManifestacija počinje u četvrtak, 6. listopada u 20 sati u Multimedijalnom centru grada Rovinja svečanim otvaranjem na kojem će Seid Serdarević voditi razgovor sa Slobodanom Šnajderom, dobitnikom nagrade za najbolji roman.

U petak, 7. listopada u 12 sati, također u MMC-u, bit će održan okrugli stol na temu „Ljubav bez erekcije – rast nacionalizama i populizma u Europi“ i na kojem će govoriti Borka Pavičević, Teofil Pančić, Milan Rakovac, Srđan V. Tešin i Slobodan Šnajder, a moderirat će ih Vlaho Bogišić. U 17 sati, u MMC-u bit će održana projekcija dokumentarnog filma o Mirku Kovaču autorice Rade Radaković nakon čega slijedi okrugli stol na temu „U znaku romana“ i na kojem će govoriti Gábor Csordás, Katarina Luketić, Enver Kazaz, Vladimir Tabašević i Mića Vujičić uz moderaciju Tomislava Brleka. Program seli u kazalište Antonio Gandusio u 20 sati gdje će biti projiciran nagrađeni film „Ti mene nosiš“ nakon kojeg će Bruno Kragić voditi razgovor s redateljicom Ivonom Jukom.

U subotu, 8. listopada u 12 sati, u MMC-u će biti održan okrugli stol na temu „Sjećanja na raspad – o novim ratovima i izbjeglicama“, posvećen Alešu Debeljaku i na kojem će govoriti Slavenka Drakulić, Ivan Lovrenović, Aleš Črnič, Balša Brković, Branko Kukić i Milan Soklić, a moderator će biti Miljenko Jergović. U 20 sati, u kazalištu Antonio Gandusio bit će održana dodjela Nagrade Mirko Kovač koju će voditi Vojo Šiljak i Vlaho Bogišić, dok će glazbene točke izvesti Klarisa Jovanović, slovenska pjesnikinja i pjevačica u pratnji gitare, a za čitanje bit će zadužen Milivoj Beader.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 − 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum