„ŽIVOT U UTOPIJI“ BOŽIDARA MANDIĆA U DNEVNOM BORAVKU ROJCA I GRADSKOJ RADIONICI

Dvodnevni program naziva “Život u utopiji” na kojem će gostovati Božidar Mandić, književnik, likovni umjetnik i dramaturg te ujedno i utemeljitelj prve srpske ekološko-umjetničke komune „Porodica bistrih potoka“ bit će održan u utorak, 27. rujna u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc i u srijedu 28. rujna u Gradskoj radionici na Stoji.

bozidar-mandic-fotoProgram:

Utorak, 27. rujna u 20 sati

DC Rojc – Dnevni boravak

Multimedijalni program uz razgovor s umjetnikom i misliocem Božidarom Mandićem

(kratiki filmovi: „Lestvica“, „Šumes + eksponat „21 vek – pražnjenje““)

Srijeda, 28. rujna

Gradska radionica, Pula, Ljudevita Posavskog 10

19.30 Hepening „Pogledi“

20.00 Književna večer i razgovor o čovjeku, civilizaciji i umjetnosti

Božidar Mandić, književnik, likovni umjetnik i dramaturg, svoje umjetničko djelovanje započeo je kao jedan od protagonista novosadske konceptualne scene sredinom sedamdesetih godina 20. stoljeća. Provođenje sve intimnijih akcija i neizlagačkih koncepata unutar grupe KOD (Miroslav Manić, Slobodan Tišma, Marko Radojičić i Slavko Bogdanović) i grupe „Januar-Februar-Mart“, doprinijeli su želji za svakodnevnim ostvarivanjem sličnih iskustava, čija je realizacija bila moguća jedino u prirodi.

Godine 1977. iz Novog Sada seli se i nastanjuje u selu Brezovica, podno Rudnika gdje je utemeljio prvu srpsku ekološko-umjetničku komunu „Porodica bistrih potoka“. Objavio je 22 knjige, realizirao 19 samostalnih izložbi i režirao 22 predstave alternativnog teatra. Kolumnista je novina „Danas“ i „Politika“ i član „Dečje redakcije“ radio Beograda. Njegov cjelokupni život i rad vođeni su filozofijom baziranoj na borbi za pojedinca i planetu. Program organiziraju Savez udruga Rojca i Gradska radionica.

Priredio B. V.

Leave a Reply


8 + = 11

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum