Gradionica – Druženje s umjetnikom Sendoaom Cardosom u Gradskoj radionici

Projekcija filmova i razgovor sa Sendoaom Cardosom, mladim španjolskim redateljem koji će predstaviti svoj pristup umjetničkom djelovanju bit će održani u četvrtak, 20. listopada, u 20 sati, u sklopu programa Gradionica: Druženje s umjetnicima, u prostoru pulske Gradske radionice na Stoji.

sendoaSendoa Cardoso rođen je u Bilbau 1990. godine, a studirao je filmsku umjetnost na Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya u Barceloni. U svojim dokumentarcima na sažet, neposredan i senzibilan način predstavlja jednostavne živote ipak neobičnih ljudi.

Filmovi koji će biti prikazani su: nagrađivani „Bici Town“ o migrantu koji je smisao života pronašao u recikliranju i popravljanju bicikla. Drugi film „El Divino“ prikazuje portret Karola, jedinstvene osoba iz mjesta Old Port u Algorti, koji je oduvijek oblikovao svoj život oko vlastitih vrijednosti i umjetničkog talenta bez obzira na cijenu.

Program Gradske radionice Druženje s umjetnicima hibridni je program gdje se kroz dijaloški okvir pruža prostor za preispitivanje različitih stvaralačkih pristupa pri čemu se naglašava nematerijalna komponenta umjetničkog rada i temeljne vrijednosti osobnog umjetničkog pristupa. Razgovor je otvorenog tipa i odvija se u neformalnom prostoru Gradske radionice. Program je otvoren za javnost i nastoji pružiti uvid u djelovanje umjetnika različitih generacija i usmjerenja.

Programe Gradske radionice podržava Zaklada Kultura Nova

Izvor

Leave a Reply


8 − = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum