Studijski dan posvećen antičkoj keramici u Poreču

Zavičajni muzej Poreštine organizira studijski dan posvećen antičkoj keramici koji će biti održan u petak, 14. listopada s početkom u 10 sati u Poreču.

lucern_lightboxNa ovom međunarodnom susretu arheologa sudjelovat će desetak stručnjaka iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Francuske. Na primjerima antičke keramike s raznih lokaliteta prezentirat će se dokumentacijske, stručne i znanstvene metode pri analizi i interpretaciji keramike. Cilj studijskog dana je razmjena informacija i iskustava među stručnjacima koji se bave istraživanjem i analizom keramike, njezinom zaštitom, očuvanjem i restauriranjem.

Izvor

Leave a Reply


4 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum