2. Pulica u kaputu od 16. do 20. studenog – Dani dječjeg filma u Kinu Valli

Na konferenciji za medije održanoj u Kinu Valli predstavljen je program „2. Pulice u kaputu“. Javnosti su se obratili članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala, Tanja Miličić, direktorica Monte Librića, Slavica Ćurković te glumci i lutkari Teatra Naranča, Majkl Mikolić i Katja Rabar.

pulicaevent-1200x800„S posebnim ponosom drugu godinu za redom predstavljamo jesenju inačicu filmskog programa Pulskog filmskog festivala namijenjenog najmlađima. Animirani i igrani, nagrađeni na svjetskim filmskim festivalima, pomno selektirani naslovi jamče tjedan zabave i edukacije“, kazala je članica Umjetničkog savjeta Pulskog filmskog festivala, Tanja Miličić.

U Kinu Valli će se od 16. do 20. studenoga održati 2. Pulica u kaputu, koja se u filmskom dijelu sastoji od selekcije 11 dugometražnih i 11 kratkometražnih igranih i animiranih filmskih naslova, od kojih čak dvadeset premijernih u Hrvatskoj. Službeno otvaranje programa na rasporedu je u srijedu 16. studenog u 8.30 u Kinu Valli, a biti će upriličeno nastupima mladih i nadarenih gitarista OKUD „Istra“ Demetre Cerović i Gabriela Radovića. U 9 sati slijedi premijerna projekcija finskog igranog filma „Enina i Anina zima“.

Jutarnje projekcije filmova rezervirane su za vrtiće i škole i već su u cijelosti popunjene, dok su popodnevne namijenjene djeci, njihovim obiteljima i prijateljima. I ove godine će se održati Flip book radionica pod vodstvom Vibora Juhasa, radi se o dvosatnoj jednodnevnoj radionici izrade filmske knjige. Prijave su otvorene za škole i javnost, a rezervacije se vrše telefonski na 099 493 8354 ili putem e-pošte na fus@kinovalli.net.

Ovogodišnja Pulica u kaputu zasigurno želi biti više od mjesta gdje se udobno sjedi i uživa u gledanju filmova, stoga je u suradnji s Monte Librićem i Teatrom Naranča proširena dodatnim sadržajem poput Priča za laku noć, lutkarskim predstavama te mogućnošću kupovine dječjih knjiga i festivalskih suvenira. Sa željom da u sklopu Pulice u kaputu uključimo što veći broj djece i produbimo suradnju s odgojno-obrazovnim ustanovama, pozvali smo pulske dječje vrtiće da potaknu svoje mališane da nacrtaju svoj omiljeni lik iz crtića. Radovi će biti izloženi u foajeu Kina Valli. Za uređenje kino prostora zaslužna je Škola za primijenjenu umjetnost i dizajn.

Ulaz na sva događanja je slobodan, a dodatne informacije o svim programima 2. Pulice u kaputu možete pronaći na www.pulafilmfestival.hr ili www.kinovalli.net.

Izvor

Leave a Reply


7 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum