Izložba analognih fotografija HCOCH Igora Dražića u HUIU galeriji

Večeras, 24. studenog s početkom u 20.00 sati, u pulskoj galeriji HUIU otvara se izložba analognih fotografija HCOCH Dražić Igora. Izložba ostaje otvorena do 15. prosinca 2016.

15122882_631444913693863_4616426122428753219_o

Fotografije su rezultat paralelnog procesa unutar HITC-a. Izvedene u crno-bijeloj tehnici, razvijane u laboratoriju pod budnim okom majstora svog zanata, doprinijeti će doživljaju estetike filmova iz prve faze Hitchcockovog stvaralaštva.
Fotografije HCOCK su rezultat fotografiranja procesa snimanja iz perspektive fotografa. Dekonstrukcija filmskog kadra u vertikalni kadar daje potpuno novi doživljaj odnosa prostora i samih likova.

Multimedijski projekt HITC HCOCK spoji je videa, glazbe i optičke iluzije, u funkciji vizualnog razbijanja ili spajanja prostora. Projekt je fokusiran na ženske likove i njihov (ne)odnos inspirirane opusom rane faze Alfreda Hitchcocka. Kroz prezentaciju ženskih likova igramo se estetikom glazbe iz Hitchcockovih filmova, koja je zvučna podloga i sastavni dio cijelog projekta s ishodišnom točkom dekonstrukcije originalne glazbe; kompozicijom, kadriranjem i kostimima u funkciji „veličanja“ ili „kastriranja“ ženskog lika.

15135825_632112096960478_2369362428191963499_n

Projekt HITC HCOCK
Koncept, scenografija, kostimografija: Kristina Nefat
Video editing i motion graphics: Chthonica visuals
Kamera: MedVid d.o.o. produkcija
Fotografija: Igor Dražić
Glazba: Alen Sforzina
Frizure: „Santara“ Nada Drakulić
Šminka: Sanja Rivić – Make Up Taxi
Vizualno oblikovanje: Vesna Rožman
Lokacija i rekviziti: Mulino Lux Casino Hotel
Modni dodaci: Torbica – trgovina modnih dodataka
Nakit: Zlatarna David „Žminjski nakit“
Izvođači : Adriana Višković Ereš, Aleksandra Ždral i Ana Hlavati

Izvor

Leave a Reply


9 + = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum