Nastavlja se program „Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti“ u organizaciji udruga Pulska filmska tvornica i Metamedij

Udruge Pulska filmska tvornica i Metamedij, u okviru svojih dugogodišnjih medijski projekata Medionauti i Medijski kultivator, nastavljaju s programom projekta „Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti“. Nakon održanog prvog ciklusa „Osnove novinarstva i filmskog jezika“ u sklopu kojeg su polaznici obradili teme i odabrali sugovornike za svoje informativne video priloge, danas, 17. studenog krenuo je drugi ciklus radionica u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc.

p1150461-1200x900Polaznici su prvo odslušali javno predavanje Marka Zdravkovića Kunca o Audio/video tehnologiji nakon kojeg su voditeljima Tatjani Uvodić Iveša i Borisu Vinceku pročitali svoje zadaće, razradili detalje oko razgovora sa sugovornicima i odredili na kojim će lokacijama snimati svoje p1150472-1200x900priloge. Teme koje se obrađuju su „Beskućnici“, „Grafiti“, „Kriza medija“ i „Društvene mreže“. Polaznicima su se potom priključili profesionalni snimatelji koji su dogovorili i zadnje tehničke detalje prije izlaska na teren. Nakon trosatnog snimanja na različitim gradskim lokacijama, polaznici i snimatelji uputili su se u prostore PFT-a gdje su iskrcali i pregledali snimljene materijale. Isti će se proces ponoviti u petak 18. studenog kada će na redu biti druga grupa polaznika.

Završni, treći ciklus radionica bit će održan u subotu 19. i nedjelju 20. studenog s početkom u 10 sati u prostorima PFT-a gdje će polaznici uz stručnu pomoć voditelja pisati i snimati off-ove te uz pomoć snimatelja montirati svoje priloge. Završna prezentacija radova bit će održana u srijedu 7. prosinca u 19 sati u Dnevnom boravku DC-a Rojc. Program je besplatan zahvaljujući podršci Grada Pule, Istarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Tekst i fotografije Maja ISKRA

Leave a Reply


8 − = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum