Otvorenje multimedijske instalacije „HITC“ u SKUC-u

Otvorenje multimedijske instalacija „HITC“ Kristine Nefat i Chthonica visuals grupe, koja je prvi dio projekta HITC HCOCK bit će održano u petak 18. studenog u 20 sati, u galeriji Srpskog kulturnog centra u Puli.

huiu-600x1200Multimedijska instalacija HITC spoji je videa, glazbe i optičke iluzije, u funkciji vizualnog razbijanja ili spajanja prostora. Video je fokusiran na prezentaciju ženskih likova u djelima iz opusa Alfreda Hitchcocka. Kroz prezentaciju ženskih likova igraju se estetikom glazbe iz Hitchcockovih filmova, koja je zvučna podloga i sastavni dio cijelog projekta s ishodišnom točkom dekonstrukcije originalne glazbe; kompozicijom, kadriranjem i kostimima u funkciji „veličanja“ ili „kastriranja“ ženskog lika. U eksperimentalnom videu koketirat će se ženskim likovima stavljajući ih u situacije „modnih figura“, igrajući se besmislenim repetitivnim ponavljanjima „catwalka“. Kadrovi lišeni priče i konteksta doprinose degradaciji ženskog lika, odnosno žene smještene u vizualno (ne)estetski ambijent s naglaskom na samu kompoziciju odnosno formu, lišenu šireg konteksta, odnosno priče.

U ovom multimedijalnom projektu naglasak je na estetici komunikacije u njenom širem značenju, koje se odnosi se na pristup fenomenima društvenih odnosa sa stanovišta kontakata i osjećajno-vizualnih veza. Kroz estetski doživljaj videa, glazbe i ostalih vizualnih elemenata indirektno se (d)oživljava (ne)dominantnost ženskih likova, odnosno žene danas, bilo da su oni stavljeni samo u funkciju likovnosti samih kadrova ili koketiranja s estetikom Hitchcockovih filmova.

Drugi dio projekta HCOCK je izložba analognih fotografija Igora Dražića predviđena za 24. studenog u 20 sati u HUIU galeriji, a više informacije o ovom događaju biti će dostupno naknadno.

Projekt HITC HCOCK

Koncept, scenografija, kostimografija: Kristina Nefat

Video editing i motion graphics: Chthonica visuals

Kamera: MedVid d.o.o. produkcija

Fotografija: Igor Dražić

Glazba: Alen Sforzina

Frizure: „Santara“ Nada Drakulić

Šminka: Saja Rivić – Make Up Taxi

Vizualno oblikovanje: Vesna Rožman

Lokacija i rekviziti: Mulino Lux Casino Hotel

Modni dodaci: Torbica – trgovina modnih dodataka

Nakit: Zlatarna David „Žminjski nakit“

Izvođači : Adriana Višković Ereš, Aleksandra Ždral i Ana Hlavati

Šminka i frizure za otvorenje HITC-a: Ksenija Nakić-Alfirević

Izvor

Leave a Reply


2 + = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum