Ususret 6. Poreč Doxu

Međunarodni festival dokumentarnog filma Poreč Dox i ove godine u Poreč dovodi najnovija filmska ostvarenja domaće i strane produkcije. U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta od 7. do 12. studenog na programu će se naći dvadesetak dokumentaraca. Osim raznovrsnog filmskog programa u kojemu će zaista svatko pronaći nešto za sebe, posjetitelje čekaju druženja s filmašima, izložba fotografija, after partyji u caffe baru Corner i koncert Elementala posljednjeg dana festivala.

6-porec-dox-banner

Đelo Hadžiselimović u ulozi moderatora otvorit će 6. Poreč Dox, ali i predstaviti neke zanimljive goste narednih dana festivala. Mirjana Hrga Poreču će predstaviti svoj redateljski prvijenac “Prvi put”, a od najavljenih gostiju ističu se i Robert Zuber s filmom “Kandidat” te Mladen Vušurović, direktor Beldocsa, međunarodnog festivala dokumentarnog filma iz Beograda. Dox prati i izložba fotografija Borka Vukosava “Grad” koja će u Maloj Galeriji POU-a ostati otvorena do 19. studenog.

Iz filmskog dijela programa valja izdvojiti hrvatsku premijeru filma “Kako postati Zlatan” o odrastanju i karijeri Zlatana Ibrahimovića, kao i dokumentarce o Kurtu Cobainu i Marlonu Brandu. Od domaćih filmova u programu su HRT-ov dokumentarac “Zašto dama sjedi sama” i “Osvjetljivač zvuka” Mladena Ćapina te već spomenuti Hrgin “Prvi put” i Zuberov “Kandidat”. Na 6. Poreč Doxu prikazat će se i dva nagrađena dokumentarca 14. Liburnia Film Festivala “Kratki obiteljski film” i “Turizam!”. Iz autorskog ciklusa “Tornaj se doma” / “Torna casa” bit će prikazan film Gorana Škofića “Na plaži”.

U suradnji s Umjetničkom akademijom Sveučilišta u Novoj Gorici (SLO), Pučko otvoreno učilište pripremilo je i vikend radionice produkcije filma na temu “Na filmu ribari – riba na filmu”. Na festivalu će biti prikazani radovi polaznika radionice pod vodstvom Petera Purga sa Sveučilišta u Novoj Gorici. Temu ribarstva upotpunit će i prezentacija pilot projekta “More od malih nogu” kojim LAGUR “Istarski švoj” nastoji u školsku prehranu uvesti više proizvoda od ribe.

Organizator najmlađeg i najurbanijeg porečkog festivala je Pučko otvoreno učilište pod pokroviteljstvom HAVC-a, Istarske županije i Grada Poreča. Partneri 6. Poreč Doxa su Umjetnička akademija Sveučilišta u Novoj Gorici, Istarska kulturna agencija i caffe bar Corner.

Detaljni program 6 Poreč Doxa možete pronaći na službenim stranicama POU Poreč.

Priredio B. V.

Leave a Reply


9 + = 15

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum