Gostovanje filmova 48. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva na KLUBODROMU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Klubodrom Pulske filmske tvornice ugostit će ovoga četvrtka, 15. prosinca, 48. reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva, a s početkom u 20 sati bit će prikazano šest od devet mali-coviknagrađenih dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova: „Turizam“ Tonćija Gaćine, “mali čovik… ja ali o’čarano kruženje …” Josipa Pina Ivančića, „Knjiga vjetrova“ Ree Gajić, „Indonezija“ Darije Blažević, „Samo tvrdo“ Dražena Puklavca i „Ispred zastava“ Sanje Bistričić. Ulaz na program kojim će moderirati Marko Zdravković-Kunac je slobodan.

Ovogodišnja Revija održana je u Varaždinu od 25. do 27. studenog u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Filmsko-kreativnog studija VANIMA. U službenoj konkurenciji prikazano je 20 filmova, a ocjenjivački sud (redatelj Igor Bezinović, direktori fotografije Silvestar Kolbas i Dinka Radonić, fizičar i filmofil Jurica Hižak i animator Božidar Trkulja) nagradio je njih devet. Specijalne diplome dobili su eksperimentalni film „Knjiga vjetrova“ samostalne autorice Ree turizamGajić, trodijelni film/instalacija “mali čovik… ja ali o’čarano kruženje …” samostalnog autora Josipa Pina Ivančića te dokumentarci „Samo tvrdo“ Dražena Puklavca i „Ispred zastava“ Sanje Bistričić iz udruge Restart. Treća nagrada dodijeljena je igranom filmu „Tajni život vila“ Igora Jelinovića (ADU Zagreb), a druga Tonćiju Gaćini za dokumentarac „Turizam!“ (ADU Zagreb i Kino klub Split). Prve nagrade dobili su igrani filmovi „Indonezija“ Darije Blažević i „Paspin kut 3“ Zorka Sirotića iz Kinokluba Zagreba, te dokumentarac „Rođendan“ Tadije Tadića (ADU Zagreb). Nagradu publike ROGOZ dobio je također „Turizam“ Tonćija Gaćine. Preostale nagrađene filmove Puljani će moći pogledati u drugom dijelu predstavljanja Revije, koji će biti održan u siječnju 2017.

Kao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija je nacionalnog karaktera i svake se godine održava u drugom gradu. Jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. U tom kontekstu ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival najstariji je filmski festival na području Hrvatske.

tajni-zivot-vilaPROGRAM PROJEKCIJE:

1. Tonći Gaćina: Turizam!, dokumentarni, 52′, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb, i Kino klub Split, 2016.

2. piNO i.j.: mali čovik… ja ali o’čarano kruženje …, dokumentarni, 7’33”, samostalni autor, Pula, 2016.

3. Gea Rajić: Knjiga vjetrova, eksperimentalni, 4’06”, samostalna autorica, Pazin, 2016.

4. Daria Blažević: Indonezija, igrani, 22’30”, Kinoklub Zagreb, 2015.

5. Dražen Puklavec: Samo tvrdo, dokumentarni, 9’29”, Udruga Restart, Zagreb, 2016.

6. Sanja Bistričić: Ispred zastava, dokumentarni, 11’52”, Udruga Restart, Zagreb, 2016.

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Izvor

Leave a Reply


7 + 8 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum