Održana prezentacija radionice „Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti“ u Dnevnom boravku DC-a Rojc

Prezentacija rezultata radionice „Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti“ udruga Pulska filmska tvornica i Metamedij održana je 7. prosinca u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc. Na početku programa okupljenima su se obratili Maja Iskra iz Metamedije i Marko p1150644-1200x900Zdravković Kunac iz PFT-a koji su objasnili kako je tekla radionica koju je pohađalo 33 učenika trećeg i četvrtog razreda pulske Gimnazije i Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn. Uslijedila je projekcija svih deset video priloga koji su nastali tijekom radionice i koje je komentirao tročlani žiri u sastavu: Boško Picula, filmski kritičar i voditelj emisija o medijskoj pismenosti na HRT-u , Stefani Veljak, novinarka i urednica TV Nove i Denis Mikolić, direktor TV Nove. Članovi žirija pohvalili su sve radove polaznika i dali upute na koji bi ih se način moglo poboljšati. Sveukupna ocjena je vrlo dobra jer su po riječima članova žirija polaznici obavili svoj posao na vrlo profesionalnoj razini.

p1150634-1200x900Teme priloga su: „Beskućnici“, „Grafiti“, „Kriza medija“, „Društvene mreže“, „Govor mržnje u medijima“, „Mladi i politika“, „Kako odabrati pravi fakultet?“, „Društveno poduzetništvo“, „Neprofitni mediji“ i „Mladi i mediji“. Autori novinarskih tv priloga su: Batista Laura, Boić Lucia, Černela Mihaela, Dobrić Aurora, Ferfoglia Nadia, Floričić Sara, Gazibara Ajla, Hristovski Adrijan, Janković Vanna, Jerković Marin, Kristian Stanković, Kustačić Darin, Kuzmić Korina, Lea Mandić, Magdalena Marković, Muratagić Elma, Načinović Dora, Pavlek Lucija Branka, Petrinčić Dea, Petrinčić Mia, Prodan Karlo, Pušić Marta, Radić Gaia, Radoš Lana, Sardoz Noa, Semolić Anđelo, Sep Leonarda, Stefanović Ines, Stojkovski Rikardo, Šebelja Lara, Trifunac Ella, Volarević Natali, Žufić Andrija.

p1150628-1200x900Polaznicima su potom uručene diplome, a uslijedila je kratka javna diskusija “Od edukacije do produkcije” koju je moderirala Tanja Carić i na kojoj su sudjelovali članovi žirija.

Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti“ realizirane su uz podršku Grada Pule, Istarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Tekst i fotografije B. VINCEK

Leave a Reply


+ 7 = 14

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum