Prezentacija radionice „Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti“ udruga Pulska filmska tvornica i Metamedij

Prezentacija rezultata radionice „Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti“ udruga Pulska filmska tvornica i Metamedij bit će održana u srijedu 7. prosinca u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc s početkom u 19 sati. Tom će prilikom biti prikazani svi realizirani video prilozi polaznika, a u javnoj diskusiji na temu „Mladi i mediji – od edukacije do produkcije“ sudjelovat će Boško Picula, Denis Mikolić i Stefani Veljak Gašparić, a moderatorica će biti Tanja Carić.

radionica-novinarstva1Radionice su održane u listopadu i studenom 2016. u sklopu medijskih projekata Medionauti i Medijski kultivator PFT-a i Metamedije, a bile su namijenjene srednjoškolcima trećeg i četvrtog razreda pulske Gimnazije i Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn.

Radionice koje je pohodilo 33 polaznika bile su podijeljene u tri ciklusa, a rezultirale su novinarskim video prilozima na teme: „Beskućnici“, „Grafiti“, „Kriza medija“, „Društvene mreže“, „Govor mržnje u medijima“, „Mladi i politika“, „Kako odabrati pravi fakultet?“, „Društveno poduzetništvo“, „Neprofitni mediji“ i „Mladi i mediji“.

„Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti“ realizirane su uz podršku Grada Pule, Istarske županije i Hrvatskog audiovizualnog centra.

Izvještaj sa radionice „Video novinarstvo – Radionice medijske pismenosti“ možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Tekst B. V.

Leave a Reply


5 − 2 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum