PROMOCIJA 6. ŠKOLE ANIMIRANOG FILMA

U srijedu, 28. prosinca, u 19 sati u Klubu Pulske filmske tvornice bit će predstavljena 6. Škola animiranog filma (ŠAF) na kojoj je sedam polaznika napravilo „Post-božićne priče“, desetominutni animirani omnibus realiziran animacijom kolaža, plastelina i crteža. On se sastoji od sedam kratkih priča koje obrađuju Božić na bizarni način kombinacijom različitih žanrova – fantastike, trilera i horrora.

6-saf„Ove godine ŠAF je bio intenzivni, a radili smo tri vikenda za redom. Svaki polaznik napravio je svoju autorsku priču koje su potom spojene u jednu cjelinu. Nakon toga djeca su sama napravila knjigu snimanja, odabirala tehnike izvedbe za pojedine scene i sinkronizirala. Rekla su da im je bilo teško održati koncentraciju četiri sata za redom, ali su bili jako motivirani i snagu su im davale kolege kao i njihova animacijska rješenja“, rekao je voditelj škole Marko Zdravković-Kunac.

Film su realizirali osnovnoškolci Karla Penić, Ian Petrović, Luka Ivančević, Petra Semolić, Filip Maršić, te Marco i Tedi Veličković. Za snimanje je bio zadužen Vanja Ujčić, a u cilju stjecanja znanja priključili su se još Aurora Dobrić i Anđelo Semolić, učenici trećeg razreda Škole primijenjenih umjetnosti i dizajna Pula, koji bi se voljeli profesionalno baviti animacijom.

Uz „Post-božićne priče“ premijerno će biti prikazan i fantastični petominutni animirani film o avanturama bake i unuka „Lažna stvarnost“ s 5. ŠAF-a kojega su vodile Maja Prokl i Petra Gardijan. Prisutni će moći pogledati i animirani film „U raljama života“ s 4. ŠAF-a koji je na 53. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva djece dobio treću nagradu te izbor iz dosadašnje animirane produkcije pulskog ŠAF-a.

Školu animiranog filma financijski je podržao Hrvatski audiovizualni centar.

Izvor

Leave a Reply


8 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum