Trijumf njemačkog filma

toni-erdmann

Proteklog vikenda u Wroclawu je održana 29. dodjela Europskih filmskih nagrada koja je ove godine imala apsolutnog pobjednika.

Iako je manifestacija dodjele protekla u znaku sumorne političke realnosti, sve bitne nagrade odnijela je nonšalantna njemačka komedija “Toni Erdmann”, koju smo mogli pogledati i u hrvatskim kinima. Osim nagrade za najbolji film, redateljica Maren Ade nagrađena je za režiju i scenarij, a Peter Simonischek i Sandra Huller nagrađeni su kao najbolji glumac i glumica.

U kategoriji dokumentaraca nagrađen je izvrstan talijanski film “Gori more” (Fuocoammare), redatelja Gianfranca Rossija, koji se potpuno uklapa u turobnu političku realnost. Među ostalim nagradama valja izdvojiti Nagradu za životno djelu Andrzeju Wajdi, nedavno preminulom velikanu poljskog i europskog filma.

 

E. L.

 

Leave a Reply


1 − 1 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2022 | Impressum