ETNOFILm ukida otvoreni natječaj, ali ne i natjecateljski karakter festivala

ETNOFILm festival nastao je iz pomalo utopističke želje za približavanjem etnografskog dokumentarnog filma široj filmskoj publici, ali i iz potrebe za izgradnjom međunarodne vizualno-antropološke niše.

unnamed„Tijekom osam godina iskristalizirao nam se festivalski recept u kojem su svi sastojci podjednako važni: specijalizirani žanrovski pristup, profesionalnost tima, intimna atmosfera festivala i komunikacija s publikom. S istim željama ulazimo i u devetu godinu festivala, ali s bitnom konceptualnom promjenom: umjesto dosadašnjeg otvorenog natječaja, filmski program osmišljavamo kustoski, pozivno, direktnim odabirom relevantnih filmova.

„Drugim riječima, od 2017. godine ukidamo javni natječaj, ali i natjecateljski karakter festivala: ETNOFILm okreće novi list na kojem se nalazi pomno kurirani filmski program s fokusom na eksperimentalne etnografije, nezavisne produkcije, intenzivne masterclassove i Q&A sesije s autorima odabranih filmova te dijeljenju iskustava lokalnih filmskih autora, etnologa/kulturnih antropologa i studenata s internacionalnom mrežom suradnika. Travanj u Rovinju je i dalje u znaku ETNOFILm-a!“, navode organizatori.

Selektori festivala Bojan Mucko i Lea Vene zajedno s umjetničkom direktoricom Tamarom Nikolić Đerić pripremaju program s pozvanim autorima čiji rad odgovara senzibilitetu festivala i godišnjoj temi: eksperimentalni modusi vizualne reprezentacije.

Priredio B. V.

Leave a Reply


7 + 5 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum