Gostovanje 48. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva u KLUBODROMU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Drugi dio projekcije nagrađenih filmova s 48. revije hrvatskog filmskog stvaralaštva bit će održan u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 19. siječnja, kada će s početkom u 20 sati biti predstavljeni prvonagrađeni filmovi – dokumentarac „Rođendan“ Tadije Tadića (2016., ADU Zagreb) i igrani „Paspin kut 3“ Zorka Sirotića (2016., Kinoklub Zagreb). Također, prikazan će biti i paspinkut3trodijelni film/instalacija “mali čovik… ja ali o’čarano kruženje …” (2016.) samostalnog autora i konceptualnog umjetnika Josipa Pina Ivančića, koji je dobio Specijalnu diplomu, te trećeplasirani „Tajni život vila“ Igora Jelinovića (2016., ADU Zagreb). Programom će moderirati Marko Zdravković-Kunac.

U „Rođendanu“ pratimo glavnog protagonista Rudu koji je odlučio slijediti svoj san i otvoriti boksačku dvoranu, dok se u „Paspinom kutu 3“ slavni filmski amater Maksimilijan Paspa vraća među žive kako bi sudjelovao u stvaranju filma o svom životu i smrti.

Ovogodišnja Revija održana je u Varaždinu od 25. do 27. studenog u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Filmsko-kreativnog studija VANIMA. U službenoj konkurenciji prikazano je 20 filmova, a ocjenjivački sud (redatelj Igor Bezinović, direktori fotografije Silvestar Kolbas i Dinka Radonić, fizičar i filmofil Jurica Hižak i animator Božidar Trkulja) nagradio je njih devet.

Pino Ivancic - mali-čovik-eKao završna godišnja priredba neprofesijskog filmskog stvaralaštva u Hrvatskoj, Revija je nacionalnog karaktera i svake se godine održava u drugom gradu. Jedna je od najstarijih smotri neprofesijskog filma na kojoj se okupljaju autori, teoretičari, predstavnici filmskih organizacija i ostali zaljubljenici u sedmu umjetnost koji sa zanimanjem prate nova stremljenja u različitim žanrovima hrvatske filmske produkcije. U tom kontekstu ona je centralno okupljalište hrvatskog filmskog amaterizma, a uz Pulski filmski festival najstariji je filmski festival na području Hrvatske.

Program Kluba Pulske filmske tvornice financijski podržavaju Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Izvor

Leave a Reply


9 − 4 =

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum