Predstavljanje knjige i predavanje “Jugoslovenska muzika bez Jugoslavije”

Jugoslovenska-muzika-bez-Jugoslavije-66794U ponedjeljak, 23. siječnja, u 17.00 sati u dvorani 28/5 na Filozofskom fakultetu Sveučilišta Juraj Dobrila u Puli održat će se predstavljanje knjige i predavanje dr. sc. Ane Petrov pod naslovom Jugoslovenska muzika bez Jugoslavije. O knjizi će govoriti autorica i Anita Buhin, doktorandica na European University Institute iz Firence.

O knjizi: Da li je i kako jugoslavenska popularna glazba nadživjela zemlju u kojoj je nastala i da li je doživjela svoj drugi postjugoslavenski život bez Jugoslavije? Da li se može govoriti o političkom pomirenju putem glazbe, ili nam ona potvrđuje da su postjugoslavenske podjele realne? Cilj knjige je ukazivanje na političke implikacije uživanja na koncertima u Beogradu nakon raspada Jugoslavije.

O autorici: Ana Petrov (1982), diplomirala je muzikologinju na Fakultetu muzičke umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu i završila magisteriji i doktorat na Odjelu za sociologiju Filozofskog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Od 2015. godine radi kao docent na Fakultetu za medije i komunikacije Univer­ziteta Singidunum. 

Leave a Reply


+ 6 = 9

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum