“Transparentno bijeli objekti” Fulvija Juričića u HUIU galeriji

FulvioIzložba “Transparentno bijeli objekti” pulskog autora Fulvija Juričića biti će otvorena u četvrtak, 19. siječnja, u 20.00 sati, u galeriji HUIU (Zagrebačka 27 – Pula).

“Juričićev paradoks postojanja dvojnosti na slici tek sada dolazi maksimalno do izražaja, uz pomoć novih materijala. Na njegovim se slikama vide i ne vide oblici, a slika sadrži oba: vidljive i nevidljive. Oblici su građeni iz debelih slojeva ali i iz tankih, prozirnih, bezbojnih slojeva. Takva faktura određuje istovremenost postojanja ali i nestajanja ili nevidljivosti. To nije više svijetla točka na tamnoj površini ili pozadini, kao u ranijim slikama. Sada imamo svijetle oblike na svijetloj površini ili podlozi. Oblici nestaju, postaju jedva vidljivi, ili potpuno nevidljivi jer su svijetli. Svjetlost određuje njihovo postojanje ali i nestajanje. Fulvio Juričić slika oblike tekstualnih poruka iz kompjutorskih ekrana, njihovu istovremenu materijalnu i nematerijalnu stranu uz pomoć novih slikarskih materijala klasičnom slikarskom tehnikom.” Dario Sošić

Fulvio Juričić, rođen u Puli 1952. godine. Diplomirao 1978. na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi V. Jordana. Izlagao je od 1977. godine na preko 200 skupnih i od 1981. godine na 50 samostalnih izložbi. Od 1979. godine predaje u Školi primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli. Višestruko nagrađivan za svoj rad. Član je Hrvatskog Društva Likovnih Umjetnosti (HDLU) Istre od osnutka. Živi i radi u Puli.

Leave a Reply


+ 4 = 5

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum