25FPS: javni poziv za natjecateljski program festivala

rok: 31.05.2017

25 FPS – Međunarodni festival eksperimentalnog filma i videa raspisao je javni poziv za natjecateljski program trinaestog izdanja festivala koje će biti održan od 28. rujna do 1. listopada u zagrebačkom Studentskom centru.

lmaGCHBTgeCZpNyopIMCeDxT8loJYQEJNa natječaj valja poslati kratkometražne filmove koji nastaju na granicama rodova i žanrova te šire razumijevanje filma kao umjetnosti. Festival od kandidata traži izražajne autorske koncepte, tematske, idejne i estetske iskorake te radove koji nastavljaju tradiciju avangardnog i eksperimentalnog filma.

Na natječaju mogu prijaviti filmovi završeni nakon 1. siječnja 2015. u trajanju do 60 minuta, a film se može poslati na DVD-u ili linkom preko Vimeo, YouTube i Google Drive kanala. Krajnji rok za prijavu je 31. svibnja, a rezultati selekcije bit će objavljeni 31. srpnja na adresi www.25fps.hr.

Nagrade festivala: tri jednakopravna Grand prixa: svaki član tročlanog žirija dodjeljuje jednu jednakovrijednu novčanu nagradu; nagrada kritike: tročlano tijelo iz redova filmskih kritičara i teoretičara vizualnih umjetnosti dodjeljuje jednu nagradu; nagrada Green DCP: profesionalna izrada DCP formata za hrvatski film u programu, a dodjeljuje ju organizator Festivala; nagrada publike: dodjeljuje se filmu koji osvoji najveći broj glasova publike.

Prijavnicu i pravilnik festivala možete naći na sljedećoj poveznici.

Izvor

Leave a Reply


4 + = 6

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2018 | Impressum