GLAZBENO OGNJIŠĆE u gradskoj radionici

U sklopu programa Glazbeno ognjišće u prostoru Gradske radionice na Stoji, u subotu, 25. veljače u 19 sati, bit će održano još jedno glazbeno druženje uz vatru iz kamina te zajedničko muziciranje u prijateljskom okruženju. Nema najavljenih muzičara ni programa već svatko od prisutnih svira prema svojoj želji i inspiraciji. Ulaz na program je slobodan, a dolazak s nekim instrumentom ili drugim prilogom kao i aktivno sudjelovanje toplo se prihvaća.

P1040566-press (1200x900)Program Glazbeno ognjišće usvaja pristup u kojem interaktivni improvizacijski glazbeni okvir pruža mogućnost ostvarenja prostora kulture druženja i zajedništva. Ideja glazbe kao komunikacije predstavlja interdisciplinarni pristup koji istražuje odnose između osjećaja osobne dobrobiti i društvene interakcije. Prema Christopheru Smallu kada muziciramo učestvujemo u glazbenom performansu dok glazbeno značenje nastaje kroz kontekstualno grupno djelovanje. Osim toga, glazbeni terapeut Brynjulf Stige tvrdi da zajedničko muziciranje nudi način kako biti drukčiji na raznovrsne načine. Ta razlika nije etnička ili teritorijalna već je generiraju potrebe i zahtjevi muziciranja. Optimalno grupno i suradničko muziciranje prenosi se putem zajedničkog glazbenog djelovanja, fluidnošću i fleksibilnošću u sjedinjenom vremenu i prostoru. Može se reći da je muziciranje svojstvo grupe isto kao što je grupa svojstvo muziciranja. U postavljanju pravila sudjeluju svi, ali nitko ne postavlja pravila za druge jer jednostavno – sama glazba upravlja.

Programe Gradske radionice podržava Zaklada Kultura nova.

Priredio B. V.

Leave a Reply


− 5 = 1

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum