Projekcija filma „Krvna osveta“ u programu FESTIVALA ALBANSKOG FILMA POREČ

Projekcija filma „Krvna osveta“ redatelja Joshua Marstona bit će održana u četvrtak 23. veljače u 18 sati u porečkom kinu, a u sklopu Festivala albanskog filma Poreč.

16708450_1404238142981938_6483721116261998380_n

“Krvna osveta“ drugi je film Joshue Marstona čiji je prvijenac „Marija milosti puna“ osvojio više od trideset nagrada i nominaciju za Oscara u kategoriji najbolje glumice (Catalina Sandino Moreno). Sedam godina poslije, Marston se vraća s albanskom dramom, a dugo čekanje se isplatilo jer je ponovo uspio stvoriti nevjerojatan dojam autentičnosti iako je i u ovom filmu zašao u teritorij njemu nepoznate kulture i jezika. Film prati tinejdžera Nika u suvremenoj Albaniji nakon što konflikt njegova oca i strica sa susjedima završi ubojstvom. Prema zakonima ovog albanskog kodeksa iz 15. stoljeća, obitelj ubijenog može tražiti pravdu tako što će ubiti bilo kojeg muškog člana iz ubojičina klana. Rastrgan između želje za normalnim životom i odgovornosti za obitelj, Nik će morati donijeti važne odluke.

Izvor

Leave a Reply


8 − = 4

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum