„Akvarij“ Andree Arnold u KLUBODROMU PULSKE FILMSKE TVORNICE

Britanskom dramom “Akvarij” (Fish Tank, 2009.) scenaristice i redateljice Andree Arnold – koja će biti prikazana ovoga četvrtka, 9. ožujka, u 20 sati – nastavlja se ožujski program Klubodroma Pulske filmske tvornice. Moderatorica večeri bit će Ivana-Nataša Turković, a ulaz je slobodan.

fish-tank 2U filmu pratimo Miju Williams (Katie Jarvis), hirovitu i socijalno izoliranu 15-godišnjakinju, koja živi sa svojom samohranom majkom Joannom (Kierston Wareing) i mlađom sestrom Tyler (Rebecca Griffiths). Mia je samotnjak i prema objema je neprijateljski raspoložena, a vrijeme uglavnom provodi plešući hip-hop u napuštenom stanu. Majčin novi dečko Conor (Michael Fassbender) je šarmantan i zgodan Irac koji iskazuje pažnju i brigu spram cijele obitelji. Iako je Mia naprasita s njim, čini se da ju on zanima, dok se kod Conora razvija privlačnost prema ovoj buntovnoj i osamljenoj djevojci.

Katie Jarvis je ovo bilo prvo glumačko iskustvo, a angažirana je nakon što ju je jedan od Arnoldinih asistenta za odabir glumaca vidio u svađi s prijateljem na željezničkom kolodvoru u Tilburyju (koji se pojavljuje u filmu). Inače, „Akvarij“ je sniman fish-tank-kronološkim redoslijedom, pa su koncem svakoga tjedna glumci dobivali skripte scena koje će se snimati narednog. Na taj način nisu bili skroz upoznati s onim što će se tijekom filma dešavati njihovim likovima.

“Akvarij” je pohvaljen zbog Jarvisine i Fassbenderove glume, a David Denby iz New Yorker’sa napisao je: „’Akvarij’ možda počinje poput isječka iz kaosa niže klase, ali se pretvara u dominirajući, emocionalno zadovoljavajući film kojega možemo usporediti s klasicima mladih-u-nevolji kao što je ‘400 udaraca’.“ Arnoldina drama dobila je nagradu žirija na Cannes Film Festivalu 2009. i BAFTA-u za najbolji britanski film 2010.

Klub Pulske filmske tvornica financijski podržavaju Zaklada Kultura nova i Hrvatski audiovizualni centar.

Izvor

Leave a Reply


5 + = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum