Izložba „Fetti’s Brain Farts“ u HUIU galeriji

Otvorenje izložbe „Fetti’s Brain Farts“ Aleksandra Mrkonje – Fettija bit će održano u četvrtak, 23. ožujka u 20.00 sati u pulskoj HUIU galeriji

unnamed„Pogled u Tattoo kulturu i šire. Predstavljamo Aleksandra Mrkonju – Fettija koji je osvojio titulu prvaka za tetovažu u kategoriji Best of Traditional na posljednjem do sada najuspješnijem Tattoo-expo u Rijeci. Autor će nam se predstaviti kroz svoje crteže, majice te tetoviranjem uživo kako bi i oni koji nisu imali doticaja s tattoo majstorima stekli uvid u cijeli proces stvaranja“, navode organizatori.

„Tetovirat sam počeo negdje 2001. dok sam živio u Njemačkoj. Pri dolasku u Njemačku 94. sam imao prvi susret sa tiskanim medijima koji su se isključivo bavili tetoviranjem “Das Taetowiermagazin” kao i neki američki magazini koji su me jednostavno oduševili i zaokupili dosta moje pažnje. Dobar dio istih je završio i na zidu moje sobe skupa sa plakatima raznih punk/ska/skinheadreggae bendova koje sam tada pratio. I tada se moje crtanje kojim se bavim od ranog djetinjstva počelo vrtjeti oko tattoo tematike. Osim što sam se tada bavio crtanjem grafita, dosta sam svog vremena provodio crtajući tattoo flesheve za ekipu koja se tada već tetovirala ili za bendove sa kojima sam se družio i svirao. Tek nakon nekoliko godina kad je već bilo sigurno da neću moći ostati u Njemačkoj, teška sam srca rasprodao svoju kolekciju starih ali nikad ne korištenih skateboard daski raznih velikana iz osamdesetih i ranih devedesetih i sa tim novcem sam onda preko ebeya i nekih suplajera kupio svoju prvu opremu i boje. Zanimljivo je da sam prve metalne tipove kupio od meni tad nepoznatih Robija i Senfa. Šaranje je počelo odmah drugi dan, red najbližih i naj hrabrijih frendova je bio velik i moja prva tetovaža je bio klasik kustomkulture pokreta flaying eyeball u boji na best frendu.“, kaže Fetti.

Priredio B. V.

Leave a Reply


1 + = 7

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2019 | Impressum