OBILJEŽAVANJE MEĐUNARODNOG DANA ŽENA U KINU VALLI

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača u kinima diljem Hrvatske organizira Ženijalne dane. U manifestaciji sudjeluje 25 gradova i 28 neovisnih kina. Toga dana, u Kinu Valli bit će prikazan jedan kultni klasik i jedan zanimljiv suvremeni filmski naslov.

felliniEVENTProjekcije počinju u 17 sati kada je na redu film „8 ½“ Federica Fellinija iz 1963. godine, koji je osvojio dva Oscara te 16 drugih prestižnih nagrada. Slavni redatelj Guido Anselmi budi se nakon tjeskobna, klaustrofobična sna. Oporavlja se pred snimanje novoga filma, projekta koji ga ispunjava potpunom nesigurnošću. Njegovo stanje pogoršavaju odnosi sa ženama – suprugom Luisom i ljubavnicom Carlom. Producenti ga požuruju, novinari su sve nasrtljiviji a njegov doživljaj stvarnosti sve se više prepleće sa snovima i vizijama.

Sljedeća je projekcija na rasporedu u 19.30 sati kada će publika moći pogledati film „Sve što dolazi“ Mije Hansen-Løve iz 2016. godine, koji je osvojio Srebrnog medvjeda u Berlinu za najbolju režiju. Nathalie je profesorica filozofije u srednjoj školi u Parizu. Udana, majka dvoje djece, rastrgana je između svoje obitelji, bivših učenika i vrlo posesivne majke. Jednog dana, suprug joj objavi da je napušta zbog druge žene. Nathalie se nalazi pred izazovom da iznova stvori svoj život.

Cijena ulaznice po filmu iznosi 10 kuna.

Priredio B. V.

Leave a Reply


5 + = 13

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2021 | Impressum