Otvorenje izložbe “Hisari iz Poleta” u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici

Izložba slika „Hisari iz Poleta“ autora Dobre Grnčaroskog bit će otvorena u srijedu, 15. ožujka u 18 sati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula. O autoru i slikama na otvorenju govorit će Roberta Weissman Nagy, ak. kip., prof. Izložba je organizirana pod pokroviteljstvom Vijeća makedonske nacionalne manjine.

2017-03-15_-_HISARI_IZ_POLETA_-_POZIVNICA-01.jpg.800x800_q85

Dobre Grnčaroski rođen je 1965. u Republici Makedoniji, diplomirao je na zagrebačkom Tehnološko-tekstilnom fakultetu te je zaposlen kao profesor u Strukovnoj školi Pula. Sklonost slikarstvu odavno pokazuje, ali se njome intenzivnije i predanije počinje baviti tek nakon preseljenja u Istru. Kao član likovnih udruženja vrlo često izlaže na skupnim izložbama. Njegov osebujni stil tematski se urezao u pamćenje posjetitelja izložbi, a prepoznatljiv je i po svom bogatom koloritu. Do sada je ostvario sedam samostalnih izložbi.

Izvor

Leave a Reply


9 + = 17

KULTURISTRA – Web portal za kulturu Istarske županije

Kulturistra.hr je projekt koji su pokrenuli Istarska županija i Udruga Metamedij s ciljem razvoja kulturnog informacijskog servisa u Istarskoj županiji. Projekt teži ponuditi informacije o aktualnim događajima, ali i pružiti mogućnost pristupa različitim bazama podataka koje će sadržavati informacije o svim akterima u kulturi, kulturnim događajima, međunarodnim natječajima i potencijalnim međunarodnim partnerima. Ovim  projektom želimo pridonijeti boljoj komunikaciji na vertikalnoj i horizontalnoj razini, tj. istarskih kulturnih ustanova, između ustanova i umjetnika, te svih njih i šire kulturne javnosti.
Projekt financira Istarska županija.


KONTAKTIRAJTE NAS

captcha

Copyright © kulturistra.hr 2017 | Impressum